Narsissisme:

Psykolog advarer mot TikTok-«eksperter»

– De viktigste alarmklokkene er dem som ringer inni deg.

SOSIALE MEDIER: Det florerer av poster om narsissister, gaslighting, manipulering og skadelige relasjoner på TikTok og Instagram. Men kan vi egentlig stole på informasjonen? FOTO: NTB
SOSIALE MEDIER: Det florerer av poster om narsissister, gaslighting, manipulering og skadelige relasjoner på TikTok og Instagram. Men kan vi egentlig stole på informasjonen? FOTO: NTB Vis mer
Publisert

«10 tegn på at partneren din er narsissist». Har du noen gang kommet over en slik post på sosiale medier?

Narsissisme og andre mørke personlighetstrekk virker nemlig å være i vinden som aldri før. På sosiale medier som TikTok og Instagram florerer det av poster - både fra dyktige fagfolk og fra kvinnen i gata - som forteller oss hva vi bør se etter for å ikke bli utnyttet av narsissisten.

På én side er dette utvilsomt nyttig informasjon. De fleste kjenner til ord som gaslighting, narsissisme, «guilt-tripping», offermentalitet og emosjonell dumping. Disse begrepene er alle med på å gjøre oss bevisste på usunne relasjoner og usunne kommunikasjonsmønstre. Kunnskap har jo aldri vært like lett tilgjengelig som det er i dag, og mye av æren for dette kan vi nok gi til sosiale medier.

Noen er imidlertid mer kritisk til dette fenomenet. Kan for mye bevisstgjøring gjøre at vi ser røde flagg der det kanskje ikke er noen? Har vi fått en tendens til å automatisk plassere dårlig oppførsel i kategoriene «narsissisme» og «manipulering»?

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer