Coronavirus i Norge:

Psykologens råd når du må isoleres: – Hold på rutinene

Norge stenger ned for å stoppe spredning av coronaviruset. – Spis ordentlig, kle deg ordentlig og stå opp til vanlig tid, råder psykolog Peder Kjøs.

BEHOLD GOD PSYKISK HELSE: Vi må ta grep for å ha god psykisk helse i perioder vi blir isolert, sier psykolog Peder Kjøs. Foto: Christian Roth Christensen/Dagbladet
BEHOLD GOD PSYKISK HELSE: Vi må ta grep for å ha god psykisk helse i perioder vi blir isolert, sier psykolog Peder Kjøs. Foto: Christian Roth Christensen/Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

Følg oss på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Denne artikkelen er publisert 12.mars 2020. Situasjonen rundt spredning og smitteråd er i konstant endring, og alltid oppdatert på myndighetenes temasider om coronavirus i Norge.

(Vi.no): – Isolasjon er ikke bra for oss. Det har langvarige og negative følger for psyken, sier psykolog Peder Kjøs.

For å begrense smitten av coronaviruset ble det 12. mars bestemt at alle barnehager og skoler skulle stenges.

Det er et betydelig antall mennesker som har hjemmekontor eller må være hjemme i karantene for å hindre spredning av viruset. Kulturarrangementer og idrettsarrangementer avlyses.

Statsminister Erna Solberg beskriver det som de mest inngripende tiltakene som er blitt gjort i fredstid og konstaterer at det vil påvirke hverdagslivet og samfunnslivet.

– Vi må innstille oss på at det kommer til å være ubehagelig. Det er belastende for oss å være alene. Særlig når det ikke er selvvalgt og det er utenfor vår kontroll, sier Kjøs.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.