Beinhinnebetennelse:

- Rammer ofte dem som plutselig blir bitt av løpebasillen

- Du har kanskje tatt fatt på nyttårsforsettene om å løpe mer? Pass nå bare på at det ikke blir for mye og for brått, sier KKs treningsekspert.

BEINHINNEBETENNELSE: Om du plutselig bestemmer deg for å begynne med løping, gjerne på asfalt, er du ekstra utsatt for beinhinnebetennelse. FOTO: NTB
BEINHINNEBETENNELSE: Om du plutselig bestemmer deg for å begynne med løping, gjerne på asfalt, er du ekstra utsatt for beinhinnebetennelse. FOTO: NTB Vis mer
Publisert

- Det er supert å være ivrig etter å komme i gang med trening igjen, men det er lurt å ta det gradvis. På denne måten unngår du at den smertefulle, og ofte langdryge beinhinnebetennelsen oppstår. Den vanligste årsaken til denne skaden er nettopp fordi folk blir for ensporet og opphengt i en og samme aktivitet.

Går du fra utrent kropp til løping på asfalt 4 ganger i uken, er det ikke så rart at leggene får litt sjokk.

Hva er beinhinnebetennelse?

Beinhinnebetennelse er aktivitetsutløste leggsmerter. Ofte oppleves det som en murrende smerte eller ømhet på forside og innside av legg under og etter trening. Smerten debuterer ofte med lette symptomer som kommer og går, og det er enkelt å overse eller ignorere den innledende smerten.

Jeg hører ofte fra pasienter at de har hatt smertefulle legger av og på i en lengre periode, men at de tenkte at det skulle gå over av seg selv. Problemet er bare at dersom smerten ignoreres over lengre tid, er det større sjanse for at det eskalerer til en mer konstant smerte som i stedet for å avta, oppstår tidligere og tidligere i treningen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer