«Farlig», «unødvendig» og «flaut».
Kritikken renner inn etter at P3 publiserte en video av Mikkel Løwe som kan gå flere dager uten mat eller vann.
Tørrfasting, kaller han det, og i saken som ble publisert på NRK P3s nettsider, forklarer Løwe at han gjør dette fordi han mener det blant annet kan gi økt forbrenning av fett.
Lege Wasim Zahid, som også uttaler seg i saken, sier derimot at man kan utvikle nyresvikt og dø om man går uten vann i flere dager.

Marie fant drømmemannen på nett - etter seks måneder kom sannheten frem
- Direkte farlig
- Jeg forstår ikke hvorfor dere produserer dette?, spør Tale Maria Krohn Engvik, kjent som Helsesista, på kanalens Instagram.
- Det er så mange unge som sliter med psykisk uhelse og spiseforstyrrelser. Dette kan være direkte farlig, og ikke noe jeg ville båret på mine skuldre for noen skarve klikk.
Journalist og utdannet sykepleier, Ingeborg Senneset (38), slenger seg også på kommentarfeltet.

- Topp innslag! skriver hun.
- Kan dere gjøre en hyggelig reportasje på kjøring uten bilbelte også? Det går jo helt fint så lenge man ikke krasjer!
- Alvorlig tematikk
KK har vært i kontakt med Kringkastingsrådet, som foreløpig ikke har fått noen klager på innslaget.
Angående kritikken, så sier Daniel Ramberg, redaksjonssjef i NRK P3, at de takker for alle tilbakemeldingene.
- Vi vet at dette er alvorlig tematikk, og det er fint at folk sier fra. Det tar vi med oss videre.

Redaksjonssjefen forklarer at NRK P3 lager journalistikk om det unge er opptatt av, og påpeker at tørrfasting allerede er et fenomen som er synlig for mange.
- Både Løwe og Thrap Huse treffer mange unge med sitt innhold om tørrfasting i egne og andres kanaler på for eksempel TikTok. Derfor mener vi det er naturlig og viktig at redaktørstyrte medier ser på fenomenet og lager journalistikk om det.
- En tydelig motstemme
Ramberg understreker at det er viktig at informasjonen blir balansert, og mener de tydelig viser farene ved tørrfasting i begge videoene ved å få inn motstemmen fra Zahid tidlig i innslagene.
- At dette er potensielt dødelig blir opplyst ti sekunder inn i reportasjen, og 25 sekunder inn i Instagram-klippet. Zahid siteres også på at man kan få nyresvikt og at det ikke finnes vitenskapelig dokumentasjon på at tørrfaste fremmer helse. Denne typen motstemmer er nettopp grunnen til at vi bør behandle dette journalistisk.
- Pressen har et særlig ansvar for å unngå bindinger som kan føre til spekulasjoner om inhabilitet, så hvorfor har dere ikke opplyst om at Mikkel Løwe har tidligere vært ansatt i NRK P3?
- Det kunne vi nok kanskje gjort, men vi vurderte at det ikke nødvendigvis er relevant i denne sammenhengen. Han var involvert i et prosjekt i P3 for fire-fem år siden.