Allergi

Reagerer du på rødvin?

Visse typer vin kan fremkalle allergiske reaksjoner.

REAGERER PÅ VIN: Noen typer vin kan fremkalle allergiske reaksjoner.  Foto: Shutterstock / Syda Productions
REAGERER PÅ VIN: Noen typer vin kan fremkalle allergiske reaksjoner. Foto: Shutterstock / Syda Productions Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Et par glass vin skal visstnok gjøre underverker for helsa. I tillegg til å kunne forebygge kreft, hjertesykdom og diabetes, har forskere også funnet ut at det kan halvere risikoen for tykktarmskreft.

Ja, for heldigvis er det ikke slik at alt som er godt er usunt. Men noen kan likevel få milde ubehagelige reaksjoner når de drikker vin. Har du kanskje opplevd at en plutselig tett nese kan legge en dem per på en ellers så hyggelig vinkveld?

Eller kanskje har du følt deg tungpustet eller fått tørre og kløende øyne. Da kan det hende at du er sensitiv for noen av stoffene i vinen.

En gruppe forskere ved Johannes Gutenberg University utførte i 2012 en studie på allergisymptomer i forbindelse med vindrikking, der hundrevis av mennesker som lever i en vinproduserende region i det vestlige Tyskland deltok.

Av de om lag 950 respondentene rapporterte 7,2 prosent av dem milde tegn på intoleranse for vin, eller allergilignende symptomer etter å ha drukket vin. Disse symptomene var mer vanlig etter inntak av rødvin, og var som regel rødmende hud, kløe, og tett nese. Den selvrapporterte vinintoleransen viste seg også å være mer utbredt hos kvinner enn hos menn.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer