Abort

Reality-stjernen om aborten: – Det hadde ikke gått i Norge

Bettina Buchanan var ikke i tvil om hva hun skulle gjøre da hun fant ut at hun var gravid i uke 15.

ABORT: Bettina Buchanan forteller åpent om sin opplevelse av abort i uke 15 i svangerskapet. Med #week15isokay ønsker hun å bidra til mindre stigma rundt abort, særlig så langt ut i svangerskapet. // Skjermdump Instagram
ABORT: Bettina Buchanan forteller åpent om sin opplevelse av abort i uke 15 i svangerskapet. Med #week15isokay ønsker hun å bidra til mindre stigma rundt abort, særlig så langt ut i svangerskapet. // Skjermdump Instagram Vis mer
Publisert

Tidligere reality-deltaker Bettina Buchanan (26) har alltid vært veldig aktiv. Som utdannet PT har det gått mye i trening, og hun kjenner kroppen sin godt. Da hun merket at kroppen ikke hang helt med, og hun ble sliten av dagligdags aktivitet i flere uker, skjønte hun etter hvert at noe ikke var som det skulle.

Hun var gravid.

Da Buchanan oppdaget at hun var gravid var hun allerede i uke 15 i svangerskapet. Det var ikke et alternativ for henne å beholde barnet. Ettersom hun bodde i Stockholm, kunne hun gjennomføre selvbestemt abort i samme uke. Den svenske loven tillater selvbestemt abort til og med uke 18. Det er hun glad for.

Søndag postet hun et innlegg på Instagram der hun åpenhjertig deler sin historie og forteller hvor privilegert hun er som bor i et land med en liberal abortlov.

Ubegrunnet stigma

Det var en selvfølge for Buchanan å ta abort. Hun mener at stigmaet som følger med det valget er ubegrunnet.

– Det er viktig å påpeke at man behøver ikke ha en grunn som dårlig økonomi, fraværende partner eller lignende for at det skal være akseptert å ta abort. Det skal holde at man bare ikke vil beholde. Slik jeg føler det nå, så vil jeg ikke ha barn. Det er ingen annen grunn enn det, sier hun til KK.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer