Grå Hår

Redd for å stresse på deg grått hår?

Kan faktisk forandre både pigment og kvalitet på håret ditt.

GJØR IKKE HÅRET GRÅTT: Vanlig stress gir ikke grå hår, men en stressende periode kan faktisk gjøre håret ditt annerledes, og ekstremt stress kan sette ned pigmentproduksjonen, ifølge frisører.  Foto: Shutterstock / PathDoc
GJØR IKKE HÅRET GRÅTT: Vanlig stress gir ikke grå hår, men en stressende periode kan faktisk gjøre håret ditt annerledes, og ekstremt stress kan sette ned pigmentproduksjonen, ifølge frisører. Foto: Shutterstock / PathDoc Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Opplever du mye stress for tiden eller har du noen rundt deg som «gir deg grå hår» ? Vanlig hverdagsstress kan faktisk ikke gi deg grå hår (helt sant) – dette har nesten utelukkende med gener å gjøre. Men, ekstrem stress kan påvirke håret, og i de verste tilfeller kan det, ifølge Jeanette B. Brekko, som er frisør og daglig leder ved Hår i Asker, gjør det grått - ganske så raskt.

- Under veldig sterk psykisk stress, så kan man få grå hår. Men det skal være mer enn litt stress – det er snakk om traumatiske ting. Ingen jobb er så stressende at det gir deg grå hår, sier hun. 

Hun forklarer dette med at sterkt psykisk stress kan gå utover kroppens evne til å produsere melanin, som er pigmentet som gir farge til håret vårt.  

Slutter melanocyttene i hårsekkene å produsere melanin så begynner de dessverre ikke å produsere igjen. 

LES OGSÅ: Slik får du håret til å vokse fortere

Håret kan forandre seg som følge av stress

Dessuten får vi ofte i oss mindre næring i en stresset periode, og kroppen vår går inn i et sparemodus. Håret vårt er alltid siste instansen som får tilgang på den næringen vi får i oss, og dermed har manken lite å leve på. 

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer