Helseplattformen

- Redusert pasientsikkerhet og lite effektiv pasientbehandling

Konsekvensene av å innføre Helseplattformen i Midt-Norge har vært redusert pasientsikkerhet og lite effektiv pasientbehandling, slår Riksrevisjonen fast. Nå skal de undersøke plattformen nærmere sammen med Trondheim kommunerevisjon.

FELLES JOURNAL: Målet om en enklere hverdag ved hjelp av Helseplattformen, er ikke oppnådd: Derimot frykter man for pasientsikkerheten. Foto: NTB
FELLES JOURNAL: Målet om en enklere hverdag ved hjelp av Helseplattformen, er ikke oppnådd: Derimot frykter man for pasientsikkerheten. Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

Få tilgang til våre aller beste artikler på Vi Pluss her, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Tirsdag ble det vedtatt at Riksrevisjonen og Trondheim kommunerevisjon setter i gang undersøkelse av pasientjournalsystemet og samhandlingsløsningen Helseplattformen i Midt-Norge.

I en pressemelding påpeker Riksrevisjonen at det blant annet er avdekket flere alvorlige problemer med informasjonsflyten etter at Helseplattformen ble tatt i bruk.

– Konsekvensene har vært redusert pasientsikkerhet og lite effektiv pasientbehandling. Da må vi stille spørsmål ved hvor egnet systemet er, hvor godt det har vært planlagt og hvordan oppfølgingen har vært for å løse problemene. Derfor setter i vi i gang denne undersøkelsen sammen med kommunerevisjonen i Trondheim, sier riksrevisor Karl Eirik Schjøtt-Pedersen.

Feil medisinering og dårlig pasientsikkerhet

Etter innføringen av Helseplattformen har blant annet St. Olavs Hospital meldt om flere alvorlige problemer knyttet til bruk av den tekniske løsningen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.