Corona-virus i Norge:

Riktig husvask kan hindre smittespredning

Det er gode grunner til å fjerne støvet i hjemmet. Sjekk om du følger de riktige rådene for husvask.

FÆRRE VASKEMIDLER: Vi trenger ikke bruke vaskemidler til alt vi skal vaske. En tørr eller fuktig mikrofiberklut fjerner 99,9 prosent av mikroorganismene, ifølge eksperten. Foto: Shutterstock
FÆRRE VASKEMIDLER: Vi trenger ikke bruke vaskemidler til alt vi skal vaske. En tørr eller fuktig mikrofiberklut fjerner 99,9 prosent av mikroorganismene, ifølge eksperten. Foto: Shutterstock Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

Følg oss på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Denne artikkelen er publisert 13.mars 2020. Situasjonen rundt spredning og smitteråd er i konstant endring, og alltid oppdatert på myndighetenes temasider om coronavirus i Norge.

(Vi.no): Folkehelseinstituttet har en rekke råd til pasienter som isoleres i hjemmet ved coronavirus. Den som er syk bør blant annet sove i et annet rom enn de den bor sammen med. Hvis mulig bør separat bad og toalett benyttes. Hvis man ikke har mulighet til dette, bør man benytte separate håndklær.

FHI råder også til hyppig og grundig håndvask med såpe og vann. De anbefaler at overflater som baderomsservant, toalett, dørhåndtak og kjøkkenbenk rengjøres hyppig med vanlige renholdsmidler.

Lena Furuberg, husøkonom og spesialrådgiver hos Bygg & Facility Consult AS, holder kurs og foredrag for profesjonelle renholdere. Hun sier at gode rutiner for hygiene og vask også må følges av personer som må holde seg hjemme, men som ikke har symptomer på at de er smittet av coronaviruset.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.