Angst

Riktig kosthold = mindre angst

Hva har du mest lyst på hvis du sliter med angst og depresjon? Sjokolade og en diger hamburger? Ekspertene mener at fet fisk og grønnsaker er et mye smartere valg.

ANGST: Da May Britt la om kostholdet merket hun at angsten ble bedre.  Foto: Jan-Erik Fossum
ANGST: Da May Britt la om kostholdet merket hun at angsten ble bedre. Foto: Jan-Erik Fossum Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Hunden Lilly (2) løper nysgjerrig mot oss, når vi ringer på hos May Britt Iversen (40) i Askim. May Britt har vært sammen med mannen sin siden hun var 18 år, og de har en sønn på 10 og en datter på 12 år.

Men selv om alt ser perfekt ut på utsiden, har May Britt erfart at livet ikke alltid går på skinner. For seks år siden ble hun akutt syk. Hun fikk noen anfall, som viste seg å være angst.

– Jeg hadde vel merket at det var noe som skurret en stund, men jeg lyttet ikke til kroppens signaler før jeg lå fullstendig nede for telling. 

May Britt husker ikke de verste anfallene selv, noe er rett og slett borte. Hun fikk hjelp til å komme seg til legen, og hun ble sykmeldt i tre måneder.

– Jeg har valgt å være åpen om angsten fra første stund. Og jeg har klarert med familien at det er greit å fortelle dette til dere. Familien har støttet meg fullt ut hele veien, noe jeg er svært takknemlig for, forteller hun. 

May Britt har Bachelor i sosialantropologi, og jobbet full stilling på et krisesenter da angsten slo til. Nå jobber hun i 75 prosent stilling i første linje på Servicetorget i Spydeberg. 

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer