Pute

- Riktig pute har faktisk veldig mye å si for en god nattesøvn

Det kan faktisk lønne seg å ha to forskjellige puter.

PUTE: Det kan faktisk lønne seg å ha to forskjellige! Foto: Shutterstock / Nenad Aksic
PUTE: Det kan faktisk lønne seg å ha to forskjellige! Foto: Shutterstock / Nenad Aksic Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Når nattesøvnen uteblir skylder man fort på madrassen, overmadrassen eller temperatur på soverommet. Men er du sikker på at du har rett pute?

- Riktig pute har faktisk veldig mye å si for en god nattesøvn, forteller Maja Eidsmo Bjørnli, kiropraktor ved Bjørvika Fysioterapi og Kiropraktor.

Selv om både madrass og pute påvirker nakken din, er det puten som har størst påvirkning på denne kroppsdelen. Som alt annet muskel- og skjelettrelatert er det alltid statisk holdning og posisjon over lenger tid som gjør at man får stivhet og smerte. (Pssst: Visste du blant annet at søvnen påvirkes ofte dersom man ikke har det helt greit i livet?)

- Derfor er det lurt å ha to forskjellige puter å velge mellom, sier eksperten. Da får du nemlig en variert hodestillingen litt mer. 

LES OGSÅ: Sover du ofte slik som dette?

Men hvilken pute er riktig for meg?

May Anita Raustein Berg, Product Manager i Høie - som produserer dyner og puter, forteller at det ikke er lett å finne den riktige puten. 

- Riktig pute og madrass vil sørge for at du får optimal liggestilling for ryggsøylen som går helt opp til nakken. Med riktig pute vil trykkavlastningen sørge for at muskler slapper av og ikke står i spenn, sier hun. 

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer