Ski

- Riktig teknikk er alfa omega på langrenn

Fokuser på tyngdeoverføringen, råder eksperten.

RIKTIG TEKNIKK: Med riktig teknikk blir skituren morsommere, og du får mer ut av økta! Foto: Shutterstock
RIKTIG TEKNIKK: Med riktig teknikk blir skituren morsommere, og du får mer ut av økta! Foto: Shutterstock Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Om du enten skal ut på din første skitur i år eller har planer om å delta på et skiløp, som for eksempel, KK Skimila, ja, riktig teknikk har mye å si! Ikke bare gjør det skituren betraktelig lettere, du får også opp treningsmotivasjonen når skituren går som smurt!

LES OGSÅ: Det beste å ha med i skisekken er...

Stram overkropp og tyngde foran

- Det aller viktigste er å tenke på tyngdeoverføring (balanse) i diagonalgang. Ha alltid tyngden på fremre ski og husk at det som bringer deg fremover er det trykket du klarer å skape mot underlaget. Frasparket skal altså gå nedover og ikke bakover, forteller Åge Skinstad, tidligere sjef i Norges Skiforbund og norsk eliteløper i langrenn.

LES OGSÅ: Vet du hva disse strekene på skiene er til?

- Når det gjelder stavene er det viktig å ha litt bøyde armer og tenke maks innsats tidlig. I staking og dobbelttak med fraspark (lett-terreng) er det viktig å tenke på å stramme opp overkroppen slik at du kan bruke bukmuskulaturen i starten av stavtaket, sier Åge.

LES OGSÅ: Slik prepper du skiene

Har du et mål i år om å bli god på langrenn, er det ikke bare beina du skal trene. Når du går på langrenn bruker du hele kroppen, og Åge anbefaler derfor  trening av andre muskelgrupper.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer