Vin

Rødt eller hvitt i glasset?

Er du sarkastisk og glad i katter, eller en eventyrlysten hundeelsker? Dette forteller vinen om deg.

SI MEG HVA DU DRIKKER: Og noen vil forsøke å fortelle deg hvem du er. FOTO: NTB Scanpix
SI MEG HVA DU DRIKKER: Og noen vil forsøke å fortelle deg hvem du er. FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Liker du å krølle deg sammen i sofaen med et rødvinsglass eller er du en som kommer i feststemning av et glass hvitvin?

Ok, så er det ikke nobelprisforskning vi skal referere til her, men morsomt nok er det at en spørreundersøkelse med over 2000 respondenter, foretatt av det amerikanske selskapet Coravin (som selger diverse vinopptrekkere og dekateringsutstyr) viser at hvitvinsentusiaster og trofaste rødvinsdrikkere er like ulike som kattemennesker og hundemennesker.

Hør bare her: De som foretrakk hvitvin var oftere natteranglere, utadvendte og sarkastiske, foretrakk katter framfor hunder og lyttet til punk. I tillegg ble de definert som nysgjerrige og perfeksjonistiske, melder Women's Health.

Noen som kjenner seg igjen?

Rødvinsdrikkerne derimot, tenderte mot å være introverte morgenfugler med et stort hjerte for hunder og jazz. I tillegg var de både eventyrlystne, ydmyke og ryddige. I tillegg kom det fram at rødvinsgjengen var villige til å betale mer for en god vin, og at de anså det som en «turn off» dersom daten deres ikke kunne noe som helst om vin.

Ifølge undersøkelsen drakk respondentene i gjennomsnitt fire glass vin i uken, og det stedet de foretrakk å nyte vinen var hjemme hos seg selv.

Muligens får man ta det med en raus klype salt, de aller fleste av oss veksler jo mellom de to vintypene, og svinger kanskje også innom utfordreren rosé. Likevel har en tidligere undersøkelse vist at hundeiere foretrekker rødvin, og katteiere bobler, men det er jo (nesten) det samme.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer