Roses for åpenhet om sitt handikap

- Det er dessverre mange som legger høreapparatene i skuffen, sier HLF (Hørselshemmedes Landsforbund). De roser Robert Stoltenberg og Henriette Steenstrup for at de snakker om sin dårlige hørsel.

FORBILDER: Robert Stoltenberg og Henriette Steenstrup har nylig fortalt offentlig om sine hørselsproblemer. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet og Andreas Fadum
FORBILDER: Robert Stoltenberg og Henriette Steenstrup har nylig fortalt offentlig om sine hørselsproblemer. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet og Andreas Fadum Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

– De er forbilder. En million av Norges befolkning har hørselsutfordringer i ulik grad. Det betyr at det må være mange profilerte mennesker som opplever dette, men dessverre er det få som står fram slik Steenstrup og Stoltenberg gjør, sier Henrik Peersen, generalsekretær i HLF (Hørselshemmedes Landsforbund), til Vi.no.

Komiker og skuespiller Robert Stoltenberg fortalte nylig i podkasten Krisemøter med Kyrre Holm Johannessen at han fikk nedsatt hørsel i militæret og at han har hørt dårlig store deler av sitt liv. Skuespiller Henriette Steenstrup åpnet opp om det samme da hun gjestet podkasten The Kåss Furuseths på NRK nylig. Peersen i HLF håper deres stemme vil føre til økt bevissthet rundt redusert hørsel og hvor viktig det er å ta i bruk høreapparater.

Hørte ikke Dronningen

Robert Stoltenberg forteller i podcasten at han først innså behovet for høreapparat etter å ha intervjuet Dronning Sonja (83) i forbindelse med fjorårets tv-aksjon: Intervjuet ble sendt direkte fra Oslo rådhus hvor romklangen gjorde det vanskelig for Stoltenberg å høre hva dronningen svarte på hans spørsmål. Erfaringen førte til at han fikk skaffet seg høreapparat, noe han uttrykte glede over i podkasten:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer