SKAPER OPPSTYR: Den nye reklamefilmen til Roxy, som er laget i forbindelse med det kvinnelige verdensmesterskapet i surfing, får refs for at det er for stort fokus på sex og kropp, fremfor sporten. Foto: Faksimile
SKAPER OPPSTYR: Den nye reklamefilmen til Roxy, som er laget i forbindelse med det kvinnelige verdensmesterskapet i surfing, får refs for at det er for stort fokus på sex og kropp, fremfor sporten. Foto: Faksimile Vis mer

Mote

Roxy får refs for rumpe-reklame

Fansen raser over den nye reklamefilmen.

Publisert
Det er ingen tvil om at en rumpe kan skape mye oppstyr.

Se for eksempel hvordan Hollywood-stjerner som Kim Kardashian og Beyoncé har gjort karriere på sine flotte bakender.

Igjen er det en rumpe som er i fokus, men denne gangen er det av en litt annen grunn.

Det kjente surfe- og klesmerket Roxy får massiv refs for en reklamefilm de har sluppet i forbindelse med det kvinnelige verdensmesterskapet i surfing i 2013, skriver Daily Mail.

Det er nemlig ikke surfing som er hovedfokuset i filmen, men rumpa til surfemodellen.

LES OGSÅ: Så mange vil forstørre rumpa i Norge

(Artikkelen fortsetter under bildet)


I VIDEOEN: Det er den australske proffsurgeren Stephanie Gilmore som er modell i reklamesnutten.  Foto: All Over Press
I VIDEOEN: Det er den australske proffsurgeren Stephanie Gilmore som er modell i reklamesnutten. Foto: All Over Press Vis mer

For stort fokus på kropp


I den to minutter lange reklamesnutten får du se modellen - som i ettertid har vist seg å være den australske proffsurferen Stephanie Gilmore, som gjør seg klar for en surfetur.

Problemet er bare at du faktisk ikke får se henne surfe i det hele tatt!

Istedet får man ta del i alle hennes morgenrutiner, som inkluderer at hun ligger på sengen i en truse, at hun kler av seg en skjorte på vei inn i dusjen og at hun drar på seg en surfetrøye fra Roxy - selvfølgelig også veldig lettkledd.

Hovedfokuset ligger åpenbart på kroppen - og spesielt rumpa til Gilmore - og de viser ikke engang ansiktet hennes i løpet av videoen.

På slutten, når hun tar med seg surfebrettet ut i vannet, er kamera fortsatt på rumpa til proffsurferen, og videoen blir avsluttet før hun i det hele tatt kommer seg opp på brettet.

SJEKK UT HELE REKLAMESNUTTEN HER:


LES OGSÅ: Kun to knapper holder igjen kjolen

FOE STORT FOKUS PÅ SEX: I denne scenene er det nok mange som forventen at surferen faktisk skulle surfe, men rett etterpå er videoen ferdig. Foto: Fasimile
FOE STORT FOKUS PÅ SEX: I denne scenene er det nok mange som forventen at surferen faktisk skulle surfe, men rett etterpå er videoen ferdig. Foto: Fasimile Vis mer

Fått sterke reaksjoner fra fansen

Reaksjonene har ikke latt vente på seg etter at reklamen kom ut, og på Facebook og YouTube beskriver fansen videosnutten som både «respektløs» og «skuffende».

– Det er vanskelig nok å fremme kvinnelig sport. Her var en fantastisk mulighet til å vise frem denne konkurransen og talentet til surferne, men det har blitt kastet bort, skriver en av dem.

De raser over hvordan Gilmore blir gjort til et seksuelt objekt, fremfor å fokusere på det enorme talentet hennes innen sporten.

(Artikkelen fortsetter under bildet)


– Denne videoen burde fange oppmerksomheten min på grunn av det sinnsyke surfetalentet. Istedenfor ble jeg bare skuffet over at den - igjen - reduserer kvinner til kun deres seksualitet.

Etter reaksjonene er det ingen som har uttalt seg fra Roxy, men de har skrevet på Facebook-sidene sine:

«Du trenger absolutt ikke å være sexy for å være en idrettsutøver, men vi tror heller ikke at det er galt å være en idrettsutøver selv om du er sexy.»

«Vi tror ikke at det ene er bedre enn det andre, men vi tror heller ikke på å ekskludere det ene for det andre. Takk for deres lidenskapelige tanker rundt videoen, og for at dere uttrykker hvor stor respekt dere har for kvinner som surfer. »

LES OGSÅ: It-skoene alle snakker om

MYE RUMPE OG KROPP: Det er ingen tvil om at Roxy har fått med mye av kroppen til surferen, selv om de ikke avslører ansiktet hennes.  Foto: Faksimile
MYE RUMPE OG KROPP: Det er ingen tvil om at Roxy har fått med mye av kroppen til surferen, selv om de ikke avslører ansiktet hennes. Foto: Faksimile Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer