Trening:

Rumpeøvelsene som får det til å brenne

Får du ikke resultatene du synes du fortjener? Da kan det hende du ikke trener de riktige rumpeøvelsene.

RUMPEØVELSER: Knebøy er en god øvelse, men tar ofte litt mye i låra. For å få trent rumpa ordentlig gjelder det å variere med andre øvelser. FOTO: NTB Scanpix
RUMPEØVELSER: Knebøy er en god øvelse, men tar ofte litt mye i låra. For å få trent rumpa ordentlig gjelder det å variere med andre øvelser. FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Trener du knebøy på knebøy uten å føle du får resultatene du ønsker? Eller kanskje føler du at du trener mye ben, men så er det stadig bare på overkroppen at musklene synes? Noen har nok også en tendens til å nedprioritere trening av underkroppen.

- Ja, jeg tror det er spesielt mange menn som nedprioriter underkroppen, mens hos jenter tror jeg heller det er flere som ikke trener helt på riktig måte, sier Helene Høimyr, som er master i muskelfysiologi og personlig trener, og driver Kunnskapsriktreningblogg.no.

LES OGSÅ: Få MAKS ut av styrketreningen

Dårlig trent rumpe og lår kan gi ryggplager og vonde knær

For det er nemlig fort gjort å trene noen muskler mer enn andre, og spesielt setemuskulaturen kan det være vanskelig å få ordentlig tak i.

- Det er viktig å trene underkroppen fordi vi har veldig store muskler i sete og lår. Det gir et stort potensiale til å bygge kraft. I tillegg er det veldig mange som lever et stillesittende liv der vi mesteparten av dagen er inaktive i hofte og sete.

Dessuten har musklene vi har i underkroppen stor betydning for holdningen vår, og med dårlig holdning kan vi fort få plager og vondter senere.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer