Trappeløp:

Så effektivt er trappeløp

- Det kan brukes til å både booste kondisen og gi deg bedre utholdenhet, i tillegg til at det også er en fin form for styrketrening, sier ekspert.

TRAPPELØP: Trappeløp er mer skånsomt for kroppen da du ikke trenger å løpe veldig fort for å komme opp i puls. Det egner seg best som anaerob intervalltrening - altså trening på høy intensitet. FOTO: NTB Scanpix
TRAPPELØP: Trappeløp er mer skånsomt for kroppen da du ikke trenger å løpe veldig fort for å komme opp i puls. Det egner seg best som anaerob intervalltrening - altså trening på høy intensitet. FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Temperaturene har steget, asfalten er endelig synlig og løpesesongen er i gang for fullt! Naturen blir jo regnet som verdens største treningssenter, så her er mulighetene uendelige. Enten om det er powerwalk, langkjøring, intervaller, spensttrening, styrketrening med egen kroppsvekt eller trappeløp.

Vi har inntrykk av at sistnevnte er blitt en mer og mer populær treningsform i løpet av den siste tiden - og det skjønner vi veldig godt! Trappeløp er både raskt, effektivt og ikke minst; det får i gang hjertepumpa på null komma niks.

Men hva er egentlig de største fordelene med trappeløp? Og hvordan bør man helst gjøre det? KK har tatt en prat med to treningseksperter for å høre deres synspunkt om denne treningsformen.

Og hvem vet, kanskje blir du inspirert til å finne din nærmeste trapp med en eneste gang?

LES OGSÅ: Har du hørt om «plogging»?

En annen form for intervall

- Jeg ser på trappeløp som en litt annerledes form for intervalltrening. Det kan brukes til å både booste kondisen og gi deg bedre utholdenhet, i tillegg til at det også er en fin form for styrketrening. Å løpe i trapper er jo en god variasjon fra den treningen man legger ned i styrkerommet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer