Kjøttdeig:

Så fort bør du spise opp kjøttdeigen

Ekspert mener vi bør følge egne «regler» spesielt for kvernet kjøtt.

KJØTTDEIG: Er det greit å spise kjøttdeig som har gått ut på dato? I denne saken har eksperten gitt oss svaret!  Foto: manla - Fotolia
KJØTTDEIG: Er det greit å spise kjøttdeig som har gått ut på dato? I denne saken har eksperten gitt oss svaret! Foto: manla - Fotolia Vis mer
Publisert

Har du tatt ut en pakke kjøttdeig av kjøleskapet og sett til din store skuffelse at den har gått ut på dato for to dager siden?

Da lurer du helt sikkert på følgende: er det likevel greit å spise den, eller bør den kastes?

LES OGSÅ: Kaster du mye mat?

Kan inneholder farlige bakterier

Randi Vassbotn Norheim, som er klinisk ernæringsfysiolog og driver matfordeg.no, forteller at du skal være forsiktig med kjøttdeig og karbonadedeig som har gått ut på dato.

Det er nemlig gode grunner for at ferske kjøttvarer merkes med «siste forbruksdag» i stedet for «best før».

- Matvarer som blir merket med denne betegnelsen er lett bedervelige og kan gi oppvekst av farlige bakterier, og bør som hovedregel spises før utløpsdatoen.

Det er nemlig slik at kjøtt som er kvernet eller oppdelt i mindre biter har kortere holdbarhet enn større stykker, da bakteriene befinner seg på overflaten av kjøttet.

- Når du kverner kjøttet vil bakteriene blandes inn i selve kjøttvaren, og dermed spre seg mer enn på et helt kjøttstykke, forklarer hun.

LES OGSÅ: Husk å sjekke kjøttinnholdet i ferdigproduktene

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer