Trening

Så langt må du gå for å kalle det en treningsøkt

- For noen vil gåturer være mer enn nok trening. For andre må det en løpetur til for at det skal være treningseffektivt.

GÅ: Hvor langt og fort må man gå for at det kan kalles en treningsøkt? Eksperten svarer! FOTO: NTB
GÅ: Hvor langt og fort må man gå for at det kan kalles en treningsøkt? Eksperten svarer! FOTO: NTB Vis mer
Publisert

De fleste av oss har akkurat lagt bak oss nesten et år med store forandringer i hverdagen som følge av koronapandemien. Denne situasjonen har utfordret oss til å tenke nytt på flere arenaer i livet, også på treningsfronten.

For mange har de lokale treningssentrene enten hatt redusert åpningstid og tilbud, eller vært helt stengt over lengre perioder. Vi har måttet trene på egenhånd og antall gåturer har økt for å holde kroppen i gang.

Å ta seg en pause midt i arbeidsdagen for å utnytte dagslyset og for å få seg litt frisk luft er utvilsomt godt for kropp og sjel. Men hvor god trening er det å gå seg en tur? Hvor lenge og hvor langt bør man gå for å kunne kalle det en fullverdig treningsøkt?

Kan være effektivt

KK tok kontakt med personlig trener og driver av «Christensen Training», Siri Christensen, for å høre hvilke tanker hun har om turgåing som trenings- og mosjonsform.

Hun trekker frem at en gåtur i lavsone-tempo, altså et normalt gåtempo, er en veldig god hverdagsaktivitet for alle.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer