Pensjonerte helsearbeidere avgjørende i pandemien

- Så lenge jeg har helse vil jeg bidra

Tidligere kirurg Ove Kjell Andersen (75) har egentlig vært pensjonist i flere år. Men det siste året har han jobbet nesten fulltid på et vaksinesenter i Oslo. - Det er givende og meningsfylt å få jobbe med dette, sier han.

PENSJONISTER BIDRAR: Pensjonist Ove Kjell Andersen (75) er tidligere kirurg. Det siste året har han satt pensjonisttilværelsen på vent for å hjelpe til med coronavaksineringen i Oslo. Foto: Privat
PENSJONISTER BIDRAR: Pensjonist Ove Kjell Andersen (75) er tidligere kirurg. Det siste året har han satt pensjonisttilværelsen på vent for å hjelpe til med coronavaksineringen i Oslo. Foto: Privat Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

- Jeg står stort sett og vaksinerer folk for tiden, jeg!

Ove Kjell Andersen (75) har viet et helt liv til arbeidet med å bedre andre menneskers helse. Som ung medisinstudent utdannet han seg til kirurg, og har siden jobbet blant annet på Ahus, Radiumhospitalet og Aker sykehus.

For noen år siden gikk han av med pensjon, men det siste året har han hatt lite tid til å sitte stille. Han er nemlig i full sving igjen som helsearbeider - på vaksinesenteret til bydel Nordstrand i Oslo.

- Min kone, som også er pensjonist, har jobbet som helsesøster i bydelen i mange år. Da vaksinene kom, ringte hun bydelen og spurte om de trengte hjelp av pensjonister. De svarte ja, og spurte samtidig om hun kjente flere som kunne bidra, og da nevnte hun meg. Siden har vi jobbet med å sette vaksiner begge to, forteller Andersen.

En måned pause

De begynte å jobbe i januar for snart et år siden. 1. oktober i høst ble vaksineringen nedgradert, de aller fleste hadde fått sine to doser og pandemien var på hell. Trodde man, i hvert fall.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer