Fastediett

Så lenge om dagen må du faste for å få effekt

Resultatet vil kanskje overraske deg!

DIETT: Eksperten vi har snakket med tror at matvalgene vi tar mens man går på en fastediett, automatisk vil endres til det bedre. FOTO: NTB
DIETT: Eksperten vi har snakket med tror at matvalgene vi tar mens man går på en fastediett, automatisk vil endres til det bedre. FOTO: NTB Vis mer
Publisert

Vi har tidligere skrevet flere saker om ulike metoder man kan benytte seg av for å endre livsstilen og/eller gå ned i vekt. Blant de ulike diettene som er ute på markedet har vi tatt for oss keto-dietten, lavkarbodiett, smartkarbo og middelhavsdietten - for å nevne noen.

Vi har også snakket med kostholdseksperter om fasting og hva som skjer med kroppen når man går uten mat over et lengre tidsrom. I 2017 sa professor i ernæring ved Norges miljø- og biovitenskapelige universitet, Birger Svihus, at det ikke skal farlig med en kort fastekur.

Om du blir slapp og trøtt og får ekstremt godtesug av å gå lenge uten mat, så er det selvfølgelig lurt å spise jevnlig. Men om du ikke orker mat om morgenen, eller gjerne går en stund uten, så er det ikke slik at du trenger å stappe i deg noe for at forbrenningen skal holdes oppe, ifølge Svihus.

Forskning

- Det er riktig at faste kan gjøre at forbrenninga synker, men det man har misforstått tidligere er hvor raskt den effekten inntreffer. Dette skjer først etter tre til fire dagers faste, forteller han.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer