Så lite yoga skal til for å forbedre helsen din

Ny studie viser at kun én yogatime i uken kan forbedre den psykiske helsen betraktelig.

YOGA KAN HJELPE: Mange av oss vil oppleve en eller annen form for angst eller stemningsforstyrrelse i løpet av livet, og yoga kan da brukes som en form for selvhjelpsterapi.
YOGA KAN HJELPE: Mange av oss vil oppleve en eller annen form for angst eller stemningsforstyrrelse i løpet av livet, og yoga kan da brukes som en form for selvhjelpsterapi. Vis mer
Publisert

Forskning har gang på gang vist at yoga er bra for både den psykiske og fysiske helsen, og faktisk er det noe av det enkleste du kan gjøre for å forbedre helsen din. Eksperter har derimot vært usikre på hvor mye yoga som faktisk trengs for å høste belønningen.

Mange tenker nok at de må trene minst tre ganger i uken, eller gjerne enda oftere, for å få skikkelig helseeffekt og utbytte av yogatimen, men så komplisert er det heldigvis ikke.

For å komme til bunns i hvor mye yogatrening som trengs for å oppnå effekt, analyserte forskere ved Boston University School of Medicine 30 pasienter med klinisk depresjon. De deltok på et yoga- og pustekurs med varighet på 90 minutter, enten én gang i uken eller tre ganger i uken. I tillegg gjennomgikk deltakerne skanninger av hjernen og symptomene på depresjon ble registrert på en skala.

Resultatet viser at både de deltakerne som trente yoga tre ganger i uken og de som kun trente én gang i uken, opplevde at den psykiske helsen ble forbedret betraktelig. Alle opplevde også en økning av en aminosyre i kroppen, som spiller en rolle i å håndtere depressive symptomer. Disse nivåene ble forhøyet i opptil fire dager etter treningsøkten, men forsvant etter åtte dager.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer