Rumpe

Så mange forstørrer rumpa

Er dette det nye store innen plastisk kirurgi?

FIKSER PÅ RUMPA: Stadig flere kvinner i USA og Europa ønsker å gjøre noe med bakenden sin.  Foto: Ocskay Bence - Fotolia
FIKSER PÅ RUMPA: Stadig flere kvinner i USA og Europa ønsker å gjøre noe med bakenden sin. Foto: Ocskay Bence - Fotolia Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

De siste årene har størrelsen på rumpa begynt å ha langt mer å si enn tidligere.

Stjerner som Kim Kardashian og Jennifer Lopez har blitt kroppslige forbilder for mange, og ifølge Daily Mail har antallet kvinner som gjennomfører plastisk kirurgi for å forstørre rumpa økt med hele 58 prosent bare det siste året! 

Prosedyren går ut på å hente uønsket fettvev fra andre steder på kroppen, for så å sprøyte det inn i rumpeballene. Kirurgene kan da forme rumpa som de vil. 

I Norge har antallet kvinner som benytter seg av plastisk kirurgi økt jevnt de siste ti årene. Forskjellen nå er at det ikke bare er puppene vi velger å gjøre noe med.

POPULÆRT: Det blir mer og mer ettertraktet å forstørre rumpa. På bildet er Kim Kardashians berømte bakdel. Foto: All Over Press
POPULÆRT: Det blir mer og mer ettertraktet å forstørre rumpa. På bildet er Kim Kardashians berømte bakdel. Foto: All Over Press Vis mer

KK.no har tidligere skrevet om rumpeforstørringen, og nå som da er det bare én klinikk i Norge som tilbyr denne behandlingen. Ifølge kirurg hos Plastikkirurgene-  Tammy Fiabema, blir det imidlertid stadig mer etterspurt.

LES OGSÅ: Tar plastisk kirurgi nedentil

Øker også i Europa 

- Det er ikke bare amerikanerne som har blitt bitt av rumpebasillen, også europeerne blir mer interesserte i dette, sier Fiabema.

Han tror ikke at Kim Kardashian og J. Lo utelukkende står for den enorme økningen.

- Økningen skyldes hovedsaklig fremgangen i fettvevstransplantasjoner som behandling innen plastikkirurgi generelt, sier han.

Behandlingene har blitt enklere og tryggere.

- Kundene slipper nå å bruke proteser, som var standard tidligere. Det betyr mindre komplikasjoner og vesentlig bedre resultater.

Dersom du ønsker å endre størrelsen på rumpa, bør du imidlertid være en tålmodig sjel. Du kan nemlig ikke sitte på tre uker. 

- Sitterestriksjonen er nok den største utfordringen med behandlingen. Likevel tror jeg økningen kommer til å fortsette siden det har blitt så mye tryggere, sier Fiabema. 

...mens Jennifer Lopez er mer glad i kurver og bruker en størrelse 6 (norsk 38).
...mens Jennifer Lopez er mer glad i kurver og bruker en størrelse 6 (norsk 38). Vis mer

En behandling tar tre timer, og bør gjøres i to omganger. 

LES OGSÅ: Er dette tidenes verste inngrep?

- Mindre risiko

Eystein J. Hauge, plastikkirurg og medisinsk direktør i Teres Medical Group, forteller at de foreløpig ikke tilbyr behandlingen. 

- Det har lenge vært mulig å legge inn silikonproteser i rumpa, men dette har vært forbundet med høy komplikasjonsfrekvens, og vi har derfor ikke tilbudt dette. Nytt nå er stadig bedre teknikker for fettransplantasjon, noe som er mindre risikobeheftet, sier han.

Han har derimot ikke merket noen stor etterspørsel.

- Vi har muligheten til å tilby det på flere av våre klinikker, men har foreløpig ikke merket noen spesielle ønsker om det, sier han.

Hauge mener at norske kvinner skal få gjøre som de vil, og at pasientens behov og ønsker skal respekteres.

- Men, kirurgen skal unngå prosedyrer som han ikke er overbevist om at er til pasientens beste, sier han.

LES OGSÅ: Stadig flere menn opererer bort dette

 

 

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer