Alkohol Og Trening

Så mange kilometer må du gå på ski for å forbrenne vinglasset

- Hvis du er 1,70 høy og veier 70 kilo må du gå en langrennstur på en halvtime i moderat tempo for hver halvliter øl du drikker.

ALKOHOLFORBRENNING: Ja, vi skal kose oss ekstra i påsken, men hvor mye aktivitet må egentlig til for å forbrenne alkoholen?  Foto: Shutterstock / Monkey Business Images
ALKOHOLFORBRENNING: Ja, vi skal kose oss ekstra i påsken, men hvor mye aktivitet må egentlig til for å forbrenne alkoholen? Foto: Shutterstock / Monkey Business Images Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Nordmenn er stadig mer opptatt av trening og helse, og mange av oss er flere ganger innom treningssenteret eller ute i marka. Men samtidig drikker vi ofte alkohol når vi har ferie eller helgefri, og med påska like rundt hjørnet er det mange som pakker med seg både vin og øl i sekken. (Psst: Du trenger ikke løpe maraton og spise hvetegress for å bli sunn)

Men hvordan påvirker egentlig alkoholen kroppen vår? 

- Hvert glass rødvin (1,5 dl) inneholder 100 kalorier, mens en halvliter pils inneholder litt over 200. Mange blir sjokkerte når de hører hvor mye som skjuler seg i hvert glass. I tillegg gir alkohol kun såkalte «tomme kalorier». Det betyr at alkohol, i motsetning til matvarer, ikke gir kroppen byggesteiner som kan komme til nytte i kroppen og cellene utover energi, sier Kari Randen, som er daglig leder i alkovettorganisasjonen AV-OG-TIL.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer