Trening I Julen

Så mange økter må til i ferien

Sjekk hvor ofte og hardt ekspertene mener du bør trene for å opprettholde formen.

TRENING I FERIEN: Det bør ikke ta pause fra treningen hele ferien. Sjekk hvor ofte ekspertene mener at du bør trene.  Foto: Shutterstock / Halfpoint
TRENING I FERIEN: Det bør ikke ta pause fra treningen hele ferien. Sjekk hvor ofte ekspertene mener at du bør trene. Foto: Shutterstock / Halfpoint Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

KK.NO: Siden jul og ferie ofte betyr litt ekstra mye kos, så er det også viktig at man ikke legger treningen helt på hylla. Da blir det enda hardere å sette i gang igjen i januar.

Men hvor lite kan du egentlig trene uten at formen daler?

– Det kommer helt an på treningstilstanden din, hvilken form er du i akkurat nå, sier treningsekspert Melina Meyer Magulas. 

Hun har en master i idrettsvitenskap fra Norges Idrettshøyskole, og jobber som fagansvarlig testleder og performance coach ved Magnat Performance Center.

– Hvor mye treningsstimuli den enkelte trenger for å kun vedlikeholde dagens tilstand kommer også an på hvordan du har trent den siste tiden og hvordan kroppen din responderer på trening, noe som i stor grad bestemmes av genetikken og treningshistorien din, legger hun til. 

Dette kan høres ut som veldig mange hensyn å ta, men det forteller oss at det finnes ikke én oppskrift på å holde formen som passer alle. Trening bør og må tilpasses dine behov.

LES OGSÅ: Dette skjer med kroppen når du slutter å trene

Kommer an på hvor godt trent du er

At trening er ferskvare er godt kjent, og bare to uker uten trening kan gi en signifikant reduksjon i kardiovaskulær kapasitet, som har med kondisjonen din å gjøre. 

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer