Skritt

Så mange skritt må du gå om dagen for å få god helseeffekt

Du trenger ikke gå 10 000 skritt, men du må gjerne fortsette med det!

KUNSTEN Å GÅ: Å være i bevegelse er sunt åkke som, men det er ikke sikkert at 10 000 skritt om dagen er den magiske nøkkelen. FOTO: NTB Scanpix
KUNSTEN Å GÅ: Å være i bevegelse er sunt åkke som, men det er ikke sikkert at 10 000 skritt om dagen er den magiske nøkkelen. FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Trenger du virkelig å gå 10 000 skritt om dagen? Kanskje ikke.

En studie viser at du får en veldig god effekt av å gå 8500 skritt (men effekten dabber av allerede ved 7500 skritt) og at det er lite som skal til for å få veldig god helseeffekt, rapporterer U.S. News.

- Dette er overensstemmende med mye annen data som har målt i forhold til fysisk aktivitet, sier Ulf Ekelund, professor, forsker og talsperson på fysisk aktivitet ved Folkehelseinstituttet og kan fortelle at han kjenner godt til Dr. I-Min Lee som er hovedforfatteren bak studien.

7500-8000 skritt gir topp helseeffekt

Forskerne bak studien delte inn materialet i fire like store grupper og den største helseeffekten ses når man sammenligner den minst aktive gruppen, den 25 prosenten som gikk cirka 2700 skritt per dag, med neste gruppe som gikk cirka 4300 skritt per dag. Da har man sett på dødelighet som utfall.

- Dette ser vi i våre data, det ser vi generelt sett, i mange studier. Det som var nytt i denne studien var at de kunne kvantifisere eller estimere at maksimal riskreduksjon ble oppnådd ved cirka 7500 skritt per dag og hvor mange skritt man trengte å ta for å få maksimal risk reduksjon, sier Ekelund.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer