Ostepop:

Så mye ekte ost er det i ostepop

Her ble vi positivt overrasket!

OSTEPOP: Har du noen gang undret deg over hvor mye ost det er i en pose ostepop? Det har vi funnet svaret på!  Foto: NTB Scanpix
OSTEPOP: Har du noen gang undret deg over hvor mye ost det er i en pose ostepop? Det har vi funnet svaret på! Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Jeg elsker ostepop og kan gjerne spise en maxipose alene når jeg først er i gang - noe som absolutt ikke er bra, da ostepop i likhet med potetgull inneholder masse kalorier, fett og salt. Forrige helg, da jeg var langt over halvveis nede i posen, undret jeg meg over hvor mye ost det egentlig er i ostepopen? Det heter jo «oste-pop», så det bør jo inneholde en del ost – eller?

LES OGSÅ: Hvilken type salt snacks er «sunnest»?

Utgjør mellom 10 og 20 prosent av posen

Marthe H. Bogerud Schomacker, som er senior kommunikasjonsrådgiver i Orkla Confectionery & Snacks Norge, forteller at de ikke oppgir mengden ostepulver i varedeklarasjonen på emballasjen til ostepopen deres - som heter Cheez doodles, da det er en sentral del av den «hemmelige» resepten.

- Resepten er vår største forretningshemmelighet, så jeg kan ikke oppgi nøyaktig hvor mye ostepulver Cheez doodles inneholder. Men ostepulveret er vesentlig for den gode smaken, så det er uten tvil en viktig del av innholdet.

Kan du si cirka hvor mange prosent av posen det utgjør?

- Ja, innholdet av ost utgjør mellom 10 og 20 prosent av posen. Jeg kan dessverre ikke være med konkret enn det, sier Schomacker.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer