Mensen:

Så mye koster mensen deg i løpet av livet

Det kan være tusenlapper å spare!

AUTOMATIKK: For mange går det kanskje på ren automatikk når man handler sanitetsprodukter. Men det kan være lurt å sjekke litt priser. Hvert fall i det lange løp. FOTO: NTB
AUTOMATIKK: For mange går det kanskje på ren automatikk når man handler sanitetsprodukter. Men det kan være lurt å sjekke litt priser. Hvert fall i det lange løp. FOTO: NTB Vis mer
Publisert

Det har vært mye diskusjon rundt hvorvidt kvinner selv skal være nødt til å betale for mens-produktene sine eller ikke. Man kan nemlig ikke nekte for at det koster litt mer enn bare blod å menstruere. At mensprodukter er momsbelagte har også vært kraftig debattert flere ganger.

Så hva koster mensen oss? Det kommer jo selvsagt helt an på hvordan man regner og på hver kvinnes syklus. KK skrev i 2017 en sak hvor vi regnet på hvor mye penger vi punger ut på det månedlige i løpet av et liv. Siden den gang har prisene endret seg noe, og derfor har vi igjen gjort et nytt overslag.

84 dager i året

Som sist, går vi ut fra at gjennomsnittskvinnen har 456 menstruasjoner i løpet av livet, som gir 2280 dager, hvis vi ser for oss at en normal periode er på fem dager. Dette på bakgrunn av at vi i snitt har vi mensen fra vi er 13 til 51 år gamle, det vil si i 38 år og at det er normalt å blø i tre til fem dager.

– En gjennomsnittlig menstruasjon er på 3-7 dager hver syklus. Det betyr at du vil ha behov for bind og tamponger i opp til 84 dager i året, avhengig av hvor lenge du blør. Sanitetsprodukter har varierende pris og det er noe man må finansiere selv.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer