Nøtter:

Så mye nøtter kan du spise hver dag

Noen nøtter gir mer energi enn andre.

NØTTER: Noe av det sunneste du kan spise - i moderate mengder. Foto: NTB Scanpix
NØTTER: Noe av det sunneste du kan spise - i moderate mengder. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Det er en kjent sak at nøtter er sunt, i begrensede mengder. Så hva mener ekspertene er den perfekte mengden å spise hver dag?

Kristine W. Johansen er klinisk ernæringsfysiolog ved A klinikken. Hun poengterer at det er lurt å inkludere nøtter i kostholdet, først og fremst fordi de bidrar til å redusere risiko for hjerte-og karsykdommer.

- Nøtter inneholder det sunne plantefettet, flerumettet fett, som er vist å være veldig bra for hjertehelse. Nøtter inneholder imidlertid en god del kalorier, og man bør derfor begrense inntaket til en håndfull, dersom man ikke ønsker å gå opp i vekt, sier Johansen til KK.

I likhet med alle matvarer, bør nøtter også begrenses dersom du er opptatt av vektkontroll. I tillegg bør nøttene helst være usaltet.

- Studier har vist at personer som spiser nøtter, har reduserte kolesterolverdier i blodet sitt. Det er likevel vanskelig å si om dette hovedsaklig er på grunn av nøtteinntaket eller om andre faktorer spiller inn.

LES OGSÅ: Spis bort høyt kolesterol

Disse nøttene gir mindre energi

Det er også noen forskjeller på de forskjellige nøttene. Johansen forklarer at nyere studier konkluderer med at energien i nøtter ikke er like tilgjengelig som man først har antatt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer