Rense filter vaskemaskin:

Så ofte bør du rense filteret i vask- og oppvaskmaskin

- Anbefales å gjøres én til to ganger i måneden, sier eksperten.

RENSE FILTERER VASKEMASKIN: Det er viktig å rense oppvaskmaskinens filter en gang i måneden for å unngå vond lukt og skitten oppvask. Foto: britta60 - Fotolia
RENSE FILTERER VASKEMASKIN: Det er viktig å rense oppvaskmaskinens filter en gang i måneden for å unngå vond lukt og skitten oppvask. Foto: britta60 - Fotolia Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Sliter du med oppvask som ikke blir ordentlig ren eller kanskje klesvask som kommer ut dryppende våt? Da er det på tide med en rengjøringsjobb av selve maskinen.

Og ifølge eksperten er filteret det første du bør ta for deg.

LES OGSÅ: Lar du klærne ligge i vaskemaskinen?

Problemer med å pumpe ut vannet

Malin Skaar, som er leder for forbrukerservice og ekspert på Lilleborgs kundeprogram, Plusstid.no, tror mange glemmer å rense vaskemaskinens lofilter.

- Jeg tror ikke mange gjør det, men det anbefales å rense vaskemaskinens lofilter cirka en gang i måneden, da det kan samle seg en god del lo og fremmedelementer der.

- Dersom lofilteret ikke renses jevnlig kan maskinen får problemer med å pumpe ut alt vannet etter vask, og klærne kan være dryppende våte når programmet er ferdig.

Hvor finner vi dette filteret?

- På noen maskiner er lofilteret plassert på utsiden av vaskemaskinen bak et lokk i selve skroget, mens på andre kan det være skjult bak en avtakbar plate. Når du skal rense lofilteret tar du det ut og skylle det godt under vann, sier hun.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer