Vaske bh-en

Så ofte bør du vaske bh-en din

– Vil forlenge levetiden til plagget, sier ekspert.

VASKE BH-EN: Med enkle grep kan bh-ene dine vare lenger. FOTO: NTB
VASKE BH-EN: Med enkle grep kan bh-ene dine vare lenger. FOTO: NTB Vis mer
Publisert

Hvordan vaske tøy ser ut til å være et evig diskusjonstema. Folk vasker sengetøy, klær og undertøy på ulike måter, og tilpasser vaskingen slik at det passer inn i deres rutiner ved å kjøre det på standardprogram. Eller ikke bry seg så mye om temperatur og sentrifugering.

Andre er nøye med å følge vaskeanvisningen og gir plaggene litt ekstra kjærlighet.

KK har tidligere skrevet om hvordan du bør vaske treningstøyet, hvor ofte du bør vaske putetrekket og hvor ofte du bør bytte ut trusene dine.

Hvordan bh-en vaskes praktiseres ulikt fra hjem til hjem. Skal den vaskes på finvask? I vaskepose? Kan den vaskes med andre klær?

Spørsmålene er mange, men frykt ikke – ekspertene vet råd!

Slik bør du vaske bh-en

Georgina Bibby er lingerie tech-ekspert hos kleskjeden Next. Overfor britiske The Daily Mail forklarer hun at det er viktig å gi bh-en litt kjærlighet for at den skal vare lengst mulig.

I en tid hvor flere og flere etterstreber å ta vare på plaggene sine fremfor å kjøpe nye, er rådene fra Bibby gode å ta med seg:

Bh-er er gjerne laget av skjørt materiale og kan dessuten hekte seg fast i andre plagg under vask. Hun anbefaler derfor å unngå å vaske dem sammen med en stor kleshaug, og du bør helst bruke en vaskepose til undertøyet.

– Forsikre deg om at hektene er lukket og bruk en vaskepose i mesh for å unngå at den vikler seg inn i annet tøy i maskinen.

Ved å vaske på lav sentrifugering i kaldt vann vil du også spare plagget. Dropp tørketrommel og la bh-en lufttørke. Den bør også oppbevares flatt fremfor krøllet eller brettet for å sørge for at kvaliteten og fasongen bevares.

Ved å ta vare på bh-ene dine, vil de vare lenger, er Bibby tydelig på.

– En tommelfingerregel er å bytte ut bh-ene etter 180 gangers bruk, sier hun.

Så ofte bør du vaske den

– Den som bruker bh-en og hennes hverdagsaktiviteter er avgjørende, men å vaske bh-en etter to eller tre gangers bruk er en god generell regel å følge, sier undertøyseksperten til avisen.

Dersom du synes hver andre til tredje gangs bruk er ofte å vaske bh-en, råder eksperten til å følge med på tegn til at bh-en er overbrukt. Disse tegnene kan være at båndet bak har mistet mye av elastisitet og er strukket ut, koppene har mistet formen og slitt stoff med løse elastiske tråder.

Er den ubehagelig å bruke, er det også på tide å kjøpe seg en ny bh, skal vi tro undertøyseksperten.

Oppdag mer mote, livsstil og historier fra virkeligheten på KK.no

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer