Håndklær:

Så ofte bør du vaske håndkleet ditt

Du vil kanskje bli overrasket.

HÅNDKLÆR: Unngå disse håndkletabbene. FOTO: NTB
HÅNDKLÆR: Unngå disse håndkletabbene. FOTO: NTB Vis mer
Publisert

H vor ofte man bytter ut håndkleet, varierer i stor grad fra person til person. For noen holder det å bytte det ut en gang iblant, mens andre er avhengig av et nyvasket håndkle for hver dusj.

Men hvor ofte bør man egentlig vaske håndkleet sitt?

Ifølge Malin Skaar, rengjøringsekspert og forbrukeransvarlig hos Orkla, er det en del faktorer som spiller inn her.

- Hvor ofte man skal bytte ut håndhåndkle, kommer litt an på hvor hyppig det blir brukt. Er man mange i familien, bør det byttes ut oftere enn om man kun er én. Er noen i husholdningen syk, bør det også byttes ut oftere. Mange bytter nok håndhåndkle rundt en gang i uken, gjerne i forbindelse med at man tar en vask på badet.

- Dusjhåndkle kommer også an på hvor ofte man dusjer, om man er flink til å henge det opp med en gang og om man for eksempel bruker det rundt håret med stylingrester. Omtrent en gang i uken bør holde å bytte ut dusjhåndkle.

Kan være positivt

Ifølge Henning Sørum, professor i bakteriologi ved Norges miljø- og biovitenskapelige universitet, bytter folk flest ut håndkleet for ofte, og forklarer at et godt brukt dusjhåndkle faktisk virke positivt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer