Vaske kjøleskap:

Så ofte bør du vaske kjøleskapet

Det er kanskje oftere enn du tror ...

VASKE KJØLESKAPET: Bakterier trives godt i fukt, derfor er det viktig å ha et rent og tørt kjøleskap. FOTO: NTB
VASKE KJØLESKAPET: Bakterier trives godt i fukt, derfor er det viktig å ha et rent og tørt kjøleskap. FOTO: NTB Vis mer
Publisert

Det er vel ikke bare jeg som synes at vasking av kjøleskapet er et ork? Jeg må ærlig innrømme at jeg kvier meg litt for å sette i gang med kjøleskapet når kjøkkenet skal vaskes, men det må jo bare gjøres.

Kjøkkenet er jo det rommet som vi kanskje bruker mest, der frokost, middag og kveldsmat blir laget - og ofte spises. Derfor må det også vaskes ofte - noe som også gjelder for kjøleskapet. Men hvor ofte bør du egentlig rengjøre innimellom eggene, pålegget og melken din?

- Hvor ofte man rengjør kjøleskap og fryser kommer an på hvor flink man er til å pakke inn mat, unngå søl og eventuelt passe på å vaske flekker etter hvert som de oppstår. Jeg tenker at det vil være behov for å vaske kjøleskap oftere enn fryser, da man oppbevarer mer som muligens kan lekke/søle her. I tillegg vil det oftere være behov for å ta en runde for å se om det er mat som bør kastes. Veldig lurt å ta ting underveis slik at flekker ikke setter seg, sier Malin Skaar, som er forbrukermanager i Orkla, til KK og legger til:

- Det er ikke noe fasitsvar på hvor ofte det bør rengjøres, det kommer mye an på hvor mange man er i husholdningen også. Men cirka en gang i måneden kan være en god pekepinn.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer