Styrketrening

Så ofte må du trene styrke for å få synlige resultater

Kan det holde med én økt i uka?

HVOR OFTE? Styrketrening gir en rekke helsefordeler, men er det tilstrekkelig å trene kun én økt i uken? Foto: Shutterstock / Edyta Pawlowska
HVOR OFTE? Styrketrening gir en rekke helsefordeler, men er det tilstrekkelig å trene kun én økt i uken? Foto: Shutterstock / Edyta Pawlowska Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

At trening er topp for kropp og helse er noe vi alle vet, og særlig styrketrening er noe ekspertene anbefaler at vi alle gjør regelmessig for å styrke kroppen, skjelettet og muskulaturen.

Men hvor mye skal egentlig til for at kroppen skal få nytte av alle godene som styrketrening gir?

– Fordelene kommer fra første treningsøkt. Dess mer man trener dess flere fordeler ja, men det er opp til et maksimum. Trener du for eksempel ti ganger i uken eller mer viser forskning at helsefordelene ikke øker, sier ernæringsterapeut og personlig trener, Inge Thomas Ravlo ved StudioDay i Oslo, til KK.no.

Han har over 20 års erfaring som personlig trener, og nevner en rekke helsefordeler du får av styrketrening: 

Sterkere beinbygningForbedret sirkulasjon i muskler og leddSterkere hjerteSkjerpet sinnForbedret hormonell respons, og spesielt insulinfølsomhet.

Også ved alvorlig sykdom kan styrketrening ha gode helsegevinster.

– Det er levert minst fem gode studier som viser at styrketrening også er positivt under alvorlig sykdom, og vurderes som anbefalt under cellegift og strålebehandling, forteller han.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer