Bufferkonto:

Så stor bør bufferkontoen være

- Nordmenn kan bli flinkere til å både sette opp budsjett og til å spare til bufferkonto, sier forbrukerøkonom.

UFORUTSETTE HENDELSER: Det kan når som helst dukke opp utgifter du ikke venter. Da er det lurt å ha en bufferkonto. FOTO: Shutterstock
UFORUTSETTE HENDELSER: Det kan når som helst dukke opp utgifter du ikke venter. Da er det lurt å ha en bufferkonto. FOTO: Shutterstock Vis mer
Publisert

Alle har vel opplevd en uforutsett økonomisk utgift. Kanskje du måtte trekke en visdomstann, eller kanskje kjøleskapet sluttet å fungere? Ikke alle kan trylle frem noen tusenlapper når det trengs, så det å ha en bufferkonto er veldig lurt.

- Alle bør ha en buffer i tilfelle uforutsette utgifter. Det kan være en dyr tannlegeregning, en ovn som blir ødelagt eller noe annet som dukker opp. Da er det godt å ha tryggheten i en bufferkonto, sier forbrukerøkonom i DnB, Silje Sandmæl, til KK.

LES OGSÅ: Småbarnsmoren Lise sparer 20 000 kroner hver måned

Kan bli bedre på å spare

KK har tidligere skrevet om at mange nordmenn er blakke før lønning, og at ikke alle er like flinke på budsjetter og oversikt. Forbrukerøkonom i Danske Bank, Cecilie Tvetenstrand, sier at nordmenn kan bli flinkere til å både sette opp budsjett og til å spare til bufferkonto.

- Mange er veldig flinke på dette, men her er det store forskjeller. Med et budsjett og en god plan får du ofte mer ut av pengene dine, sier Tvetenstrand til KK.

- En undersøkelse YouGov har gjennomført for oss viser at 34 prosent i alderen 25 til 34 år bekymrer seg for hvordan de skal håndtere uforutsette utgifter. Så at det er et behov å ha en bufferkonto er det ikke tvil om.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer