Spise Etter Trening

Så viktig er det å spise riktig etter trening

Har mye å si for resultatene - og kroppen din! Slik bygger du opp det du har brutt ned.

SPISE ETTER TRENING: Lurer du på hva du bør spise etter en hard treningsøkt? Det får du svaret på i denne saken!  Foto: Shutterstock / GooDween123
SPISE ETTER TRENING: Lurer du på hva du bør spise etter en hard treningsøkt? Det får du svaret på i denne saken! Foto: Shutterstock / GooDween123 Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

KK.NO: Trener du hardt og regelmessig er det viktig at kroppen også får den næringen den trenger for å prestere best mulig og bygge seg sterkere. 

- Når man trener er det spesielt viktig å få i seg nok karbohydrater, proteiner og nok væske.

Det sier Christine Sundgot-Borgen som har master i fysisk aktivitet og helse og idrettsernæring fra Norges Idrettshøyskole, og er vitenskapelig assistent ved den samme skolen. 

LES OGSÅ: Spis nok og riktig mat - så orker du å trene mer

Spis nok karbohydrater

Mange forbinder karbohydrater med noe som gjør at man legger på seg, men i sammenheng med trening er det essensielt å få i seg nok karbohydrater, fordi det er dette næringsstoffet kroppen bruker under trening. 

- Gjennom en dag med godt inntak av mat og drikke, bygger kroppen opp energilagre og væskelagre i kroppen. For at kroppen skal kunne skape bevegelse må kroppen omsette energi fra mat til bevegelsesenergi.

- Det er først og fremst energilagrene i form av karbohydrater som tæres på under treningsøkter, sier Sundgot-Borgen. 

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer