Grønnsakspasta

Sannheten om grønnsakspasta - sunnere eller ikke?

Og det kan vise seg at grønnsakene i pastaen heller ikke har noen effekt på kroppen.

GRØNNSAKSPASTA: Ifølge eksperten er ikke grønnsakspasta noe særlig sunnere enn vanlig pasta. Likevel ville hun valgt den, på grunn av smak og farge. MEN - Lise von Krogh ville hatt grønnsaker ved siden av, i tillegg til pastaen.  Foto: NTB Scanpix/ VG
GRØNNSAKSPASTA: Ifølge eksperten er ikke grønnsakspasta noe særlig sunnere enn vanlig pasta. Likevel ville hun valgt den, på grunn av smak og farge. MEN - Lise von Krogh ville hatt grønnsaker ved siden av, i tillegg til pastaen. Foto: NTB Scanpix/ VG Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

De siste årene har det kommet en rekke nye og sunnere alternativer til matvarer på markedet, derav blant annet Toros ferske grønnsakspasta. Pastaen kommer i variantene gulrot, blomkål, rotgrønnsaker og brokkoli & erter, og skal ifølge forpakningen inneholde hele 40 prosent grønnsaker i form av puré eller pulver. I tillegg består produktene kun av naturlige råvarer, og inneholder verken salt eller sukker. 

Man skulle kanskje tro at denne typen pasta er et bedre valg enn vanlig pasta, den inneholder tross alt 40 prosent grønnsaker, men er den nå egentlig det?  

LES OGSÅ: Kan du bli tjukk av lettbrus?

Ikke noe særlig sunnere enn vanlig pasta 

 - Sammenligner man for eksempel brokkolipastaen opp mot den ferske og naturelle pastaen, er det ørsmå forskjeller – den inneholder kun noen få prosent mer fiber og protein. Blomkålpastaen kom litt høyere opp på fiberinnholdet, men her var det heller ikke snakk om de store forskjellene. Og alle produktene har cirka samme kaloriinnhold, sier Lise von Krogh, som er ernæringsbiolog, til KK.no. (psst. vet du forresten at du ikke bør varme opp igjen pastarestene?)

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer