Kreft

Sannheten om kosemagen

Ønsker du mageflesket dit pepper'n gror? Start med å lese dette.

Foto: All Over PressAll Over Press
Foto: All Over PressAll Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Reklamer vil ha oss til å tro at 100 sit-ups om dagen gir vaskebrettmage, men dessverre: punkttrening er like mye gimmick som punktslanking, og er som kjent ikke mulig. - Dersom du ønsker å kvitte deg med kosemagen er det ultimate rådet allsidig fysisk aktivitet sammen med et lavere kaloriinntak. Dette reduserer også risikoen for flere livsstilssykdommer, sier Dr. Tongjian You som har forsket på dette til Diabetesinfo.com.
 • Slik får du drømmemagen
 • Men før du setter opp et treningsprogram, sjekk ut dette:

  1. Fettets plassering

  Magefett er faktisk blitt knyttet til en rekke sykdommer, blant annet hjerte- og karsykdommer, diabetes, hjerneslag, kreft og høyt blodtrykk. Midjemålet bør derfor ikke overstige 85 centimeter hos kvinner og 100 centimeter hos menn. Fettets plassering er altså av betdning, skriver Newsweek.com.
 • Oppstrammer for magen
 • 2. Antall kalorier

  I likhet med Dr. Tongjian You så mener også Dr. David Katz ved forskningsavdelingen til universitetet Yale at det ultimate rådet er å redusere det generelle kaloriinntaket, altså at du får færre kalorier inn. Dette selvsagt kombinert med fysisk aktivitet, skriver Diabetesinfo.com.
 • Maten som brenner fett
 • 3. Gener til besvær

  Nøkkelen til å kvitte seg med kroppsfett på spesifikke steder på kroppen er sarkastisk nok å ha flere foreldre, sier Adam Drewnowski ved avdelingen for offentlig helse og ernæring, universitetet Washington. Du kan altså ikke styre hvor fettet legger seg, akkurat som du ikke rår over genene dine. Husk også at fettet legger seg rundt magen i større grad når kvinner passer overgangsalderen, skriver Newsweek.com.
 • Sixpack er oppskrytt
 • 4. Trening for magen

  Når det gjelder trening så mener Dr. Tongjian You at variert trening øker kroppens «ønske» om å forbrenne magefett, selv om såkalt magertrening alene ikke er veien å gå. SAmtidig poengterer han at det er mulig at fettcellene rundt mage- hofte området responderer forskjellig på trening og diett grunnet hormonelle årsaker, men det skjer likevel forandringer i fettcellene som kan gi helsemessig gevinst, skriver Diabetesinfo.com.
 • Magesmart trening
 • 5. Skadelig stress

  Nyere forskning viser faktisk at magefett ikke bare har med kosthold å gjøre, men at stresshormonene kortisol og adrenalin har en finger med i spillet. Når vi er stresset, trenger kroppen raskt påfyll – og da helst i form av raske karbohydrater. Skal man bli kvitt det lille ekstra rundt magen må man derfor også angripe det som stresser en, ifølge boken «Bli kvitt bilringene» av Marilyn Glenville, skriver Treningsmagasinet.no.
 • 8 tips for flatere mage
 • 6. Viktig søvn

  Skal man bli kvitt kosemagen er det også viktig å få nok søvn. Undersøkelser viser at de som sover minst, legger mest på seg. Det kjemiske stoffet leptin, som frigjøres når vi sover, er med på å dempe appetitten. Når vi får begrenset med søvn, synker leptinnivået og trangen til raske karbohydrater øker; kroppen trenger søte matvarer for å holde seg våken. Det skriver Treningsmagasinet.no.
 • Flat mage på 1-2-3
 • 7. Riktig fett

  Selv om du vil ned i vekt, så trenger kroppen fett, også for å gå ned i vekt, ifølge studier fra universitetet Harvard. Men hva slags fett er også av betydning, så trikset er å gå for enumettede fettsyrer. Et kosthold rikt på enumettede fettsyrer hjelper folk med å gå ned i vekt selv om kaloriinntaket er det samme - og en frokost rik på enumettede fettsyrer holder forbrenningen høy i fem timer etter måltidet, spesielt hos folk som har mye magefett, skriver helsenettstedet Prevention.com.
 • Rapsolje, linfrøolje, olivenolje, peanøttolje, solyaolje, sesamolje, solsikkeolje, saflorolje og valnøttolje inneholder enumettede fettsyrer.
 • Mandler, cashewnøtter, solsikkefrø, hasselnøtter, paranøtter, macademianøtter, pistasjenøtter, gresskarfrø, valnøtter, peanøtter og peanøttsmør er rike på enumettet fett.
 • Avokado-frukten (mange tror det er en grønnsak) er spekket med sunne fettsyrer.
 • Oliven, enten de er grønne eller svarte, eller har farge i skalaen mellom grønt og svart er fantastisk sunne.
 • Mørk sjokolade, altså sjokolade med et høyt innhold av kakao og lavt innhold av sukker er også en fin kilde til enumettet fett.Kilder: British Journal of Nutrition, Diabetesinfo.com og Prevention.com

 • Les artikkelen gratis

  Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

  Gå til innlogging med

  Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer