Eldreomsorg

Se svarene: Hva mener egentlig Kjerkol med at vi må planlegge for en alderdom?

– Hver enkelt av oss må gjøre mer for å planlegge for en alderdom, uttalte helseminister Kjerkol nylig. Men hva, helt konkret er det egentlig hun mener med det - hva må vi gjøre? Her er svarene.

DEN ENKELTE MÅ PLANLEGGE FOR ALDERDOMMEN: – Hver enkelt av oss må gjøre mer for å planlegge for en alderdom, uttalte helseminister Ingvild Kjerkol til NRK. Men hva mener hun egentlig med det? Se hva departementet svarer. Foto: NTB
DEN ENKELTE MÅ PLANLEGGE FOR ALDERDOMMEN: – Hver enkelt av oss må gjøre mer for å planlegge for en alderdom, uttalte helseminister Ingvild Kjerkol til NRK. Men hva mener hun egentlig med det? Se hva departementet svarer. Foto: NTB Vis mer
Publisert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

NRKs Brennpunkt-dokumentar «Omsorg bak lukkede dører» har opprørt mange. Sykepleiere fortviler. Arbeidstakerorganisasjoner krever krafttak og opprydning i eldreomsorgen.

I en nylig artikkel på NRK.no sier helseministeren at vi må ta større ansvar for egen alderdom.

– Hver enkelt av oss må gjøre mer for å planlegge for en alderdom, sier helseminister Ingvild Kjerkol til NRK, og videre:

– Den livsstandarden vi hadde da vi var yngre er kanskje ikke den som hjelper oss i det øyeblikket helsa skranter og vi trenger hjelp.

Vi har spurt Helse- og omsorgsdepartementet hva Kjerkol egentlig mener med at den enkelte må gjøre mer for å planlegge for en alderdom? Hva mener hun egentlig at livsstandarden har med skrantende helse og hjelpebehov å gjøre? Og er det ikke selvmotsigende når Kjerkol uttaler at de offentlige helsetjenestene skal vektlegges og at ressursene skal brukes på gode helse- og omsorgstjenester framfor private tilbud - men så må vi likevel planlegge for egen alderdom?

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer