Godt sexliv i eldre alder

Seks gode grunner (minst!) til å ha sex

God sex har flere gunstige effekter på kroppen din. Ekspertene avslører noen av dem.

GOD SEX: Det er ikke noe å tvile på: god sex, uavhengig av alder, bedrer livskvaliteten flere hakk, ifølge ekspertene. Foto: NTB Scanpix
GOD SEX: Det er ikke noe å tvile på: god sex, uavhengig av alder, bedrer livskvaliteten flere hakk, ifølge ekspertene. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

Følg oss på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

(Vi.no): Nei, det handler ikke om at dere må ha sex så veldig ofte. Det handler om hvor fornøyd dere er med kvaliteten på sex når dere først har det.

Det understreker Bente Træen, professor ved Psykologisk institutt ved Universitetet i Oslo.

– Våre studier viser at noen veldig få par har sex veldig ofte, men de fleste par har sex to til tre ganger i måneden, og det positive er at de aller fleste er fornøyde med sexlivet sitt, sier Træen til Vi.no.

Og når sex med partneren føles godt, har intimiteten også mange gunstige effekter for kroppen - og livet generelt, ifølge professoren.

– Mer fornøyd med livet

I Træens store studie om seksuell helse hos eldre voksne kom det frem mange overraskende fakta som blant annet slår ihjel myten om at eldre voksne har mindre, eller ikke noe sex i det hele tatt.

– En annen tendens vi fant, var at det å ha en positiv holdning til seksualitet i eldre alder, har en sammenheng mellom det å være fornøyd med livet, sier hun.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer