Aldersdiskriminering

- Selv her skal kvinner over 50 år føle seg overflødige

KOMMENTAR: Kvinner som skal føde ber sykehusene om jordmødre som er under 50 år gamle. Men nettopp i fødestua er lang erfaring kanskje det viktigste du kan be om.

IKKE OVER 50? Fødende sender brev til sykehusene for å legge inn en «bestilling» om blant annet alderen på jordmor. Er det ett sted du bør håpe på å bli møtt av en med lang erfaring, er det nettopp på fødestua.
IKKE OVER 50? Fødende sender brev til sykehusene for å legge inn en «bestilling» om blant annet alderen på jordmor. Er det ett sted du bør håpe på å bli møtt av en med lang erfaring, er det nettopp på fødestua. Vis mer
Publisert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Mandag denne uka hadde Aftenposten en artikkel på trykk der kilder ved Stavanger Universitetssykehus forteller om ønskebrev som mange gravide har med seg til sykehuset når fødselen nærmer seg:

Ønskene har form av en slags bestilling, der de gravide blant annet presiserer at de ikke vil ha en jordmor som er brunette, som ikke er etnisk norsk - eller som er over 50 år.

I et samfunn der en gjennomsnittlig femtiåring er sunnere enn noensinne, er det et paradoks at man blir definert som for gammel og uønsket til å fortsette i arbeidslivet - i dette tilfellet i fødestuene?

Selv her skal altså kvinner over 50 år føle seg overflødige.

Vi.no har skrevet flere artikler hvor det uttrykkes bekymring over at eldre skvises ut av arbeidslivet. Likestillings- og diskrimineringsombud Bjørn Erik Thon mener det er et problem at mange eldre arbeidssøkere ikke får jobb, mens Kristin Krohn Devold mener det er viktig å se på eldre arbeidstakere som en ressurs, og legge vekk tanken om at de uansett snart skal gå av med pensjon og derfor ikke er så nyttige - ikke minst siden de gjerne har mye erfaring.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.