TRENING: Kan denne type tredemølle være den neste treningstrenden?  Foto: Privat
TRENING: Kan denne type tredemølle være den neste treningstrenden? Foto: Privat Vis mer

Tredemølle

Ser du hva som er spesielt med denne tredemøllen?

Hevder du skal få trent utholdenhet, styrke, smidighet og hurtighet.

Publisert

Å bli fullstendig gelé i beina etter en hard økt på tredemølla eller på spinningsykkelen er kanskje ikke ukjent for mange av oss. Men da KK.no testet den kurvede tredemøllen Skillmill, kjente vi det brenne heftig på litt andre steder også!

LES OGSÅ: Prøv disse effektive øktene på mølla!

Er du en av dem som alltid setter på mølla på en viss hastighet og løper til du ikke har mer å gi? Det er lett å havne i den samme trallen når du hopper opp på en tredemølle (ingen tvil om det), men i det du plasserer føttene dine på den kurvede tredemøllen fra Technogym, har du litt flere valgmuligheter.

Ved bruk av en vanlig tredemølle er du kanskje vant med å skru opp farta eller stigningen, men på den buede tredemøllen skal du visst få trent både smidighet og styrke i ett! (Pssst: Så mye kan du øke forbrenningen med styrketrening!) Her er det nemlig beina dine som styrer hastigheten, og du vil merke at baksiden av beina jobber i en mye større grad.

Der man på en vanlig mølle stiller inn fart, må du her bruke beina og kroppen din for å styre hastigheten.

Hevdes å være en mer skånsom mølle

Rumpetrening: Med Skillmill får du også trent rumpa i stor grad. Foto:  CatchLight Fotostudio AS
Rumpetrening: Med Skillmill får du også trent rumpa i stor grad. Foto: CatchLight Fotostudio AS Vis mer

Der andre tredemøller drives av en egen motor, har Skillmill et magnetisk system som sørger for motstand som man kan regulere selv med en spake. På grunn av den kurvede formen, får man også lengre kontakt med underlaget, og den er derfor mer skånsom for knær og hofter. Mindre slitsom derimot? Nei.

Personlig trener og blogger, Maren Erdvik har testet Skillmill, og ser flere fordeler med den buede tredemøllen.

- Siden du selv er motoren, blir løping på denne møllen mer overførbart til løping ute. Det at møllen er kurvet gjør at løpssteget mitt blir bedre og mer korrekt ettersom jeg må løfte hele foten, tærne og skyve fra på en helt annen måte enn på en flat mølle. Den er også mindre belastende for knærne grunnet den kurvede formen, og støtet mot underlaget blir ikke like hardt, forteller hun til KK.no. 

Trener setemuskulaturen: Lener du deg forover mens du skyver godt bak med bena, vil du kjenne det svi i rumpa rimelig fort!
Trener setemuskulaturen: Lener du deg forover mens du skyver godt bak med bena, vil du kjenne det svi i rumpa rimelig fort! Vis mer

- En mer effektiv mølle

POSITIV TIL SKILLMILL: Personlig trener og treningsblogger Maren Erdvik, er positiv til den kurvede tredemøllen.
POSITIV TIL SKILLMILL: Personlig trener og treningsblogger Maren Erdvik, er positiv til den kurvede tredemøllen. Vis mer

Erdvik tror at flere vil oppleve at det er mye tyngre å løpe på den samme hastigheten som de er vant med på en vanlig mølle, og opplevelsen vil føles tyngre.

- Jeg følte det i alle fall slik. Snur vi litt på det, så er det mer arbeid gjort på kortere tid, noe som kan være positivt. Dette med kurvede møller er relativt nytt, og jeg vil nok tro mange vil føle det er veldig uvant i starten, sier Erdvik, som heller ikke tror at dette er bare en forbipasserende trend.

- Jeg tror absolutt at kurvede møller, hvor du selv er motoren, er kommet for å bli, sier hun.

LES OGSÅ: Tredemølle eller en løpetur ute? Hva er best?

- Gir deg ingenting gratis

Personlig trener Christopher Bernardo Spicer ved Raw Trening Lysaker Brygge, har også testet møllen, og mener at den tvinger deg til å jobbe i mye større grad enn ved en vanlig tredemølle.

Effektiv mølle:  Personlig trener Christopher Bernardo Spicer mener at Skillmill setter større krav til løpeteknikken på grunn av dens buede form.
Effektiv mølle: Personlig trener Christopher Bernardo Spicer mener at Skillmill setter større krav til løpeteknikken på grunn av dens buede form. Vis mer

Men hey, vi vet jo at man også kan bli uslitt av å løpe intervaller på en vanlig mølle også!  

- På en vanlig mølle vil man føle at båndet gjør litt av jobben for deg, mens med Skillmill får man ingenting gratis, sier Bernardo Spicer til KK.no.

- Ved bruk av denne møllen aktiviseres hamstrings noe mer enn på vanlige møller på grunn av den kurvede formen til mølla. Det gjør også at hofta skytes fram, slik at løpeteknikken blir bedre. Den stiller dessuten enda høyere krav til kjernemuskulatur (Prøv disse mageøvelsene!) og riktig teknikk både for armer og bein for å løpe fort.

LES OGSÅ: Snarvei til strammere rumpe får du her

Se video fra da vi testet møllen på NIH Fitness Convention her:

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer