Trening:

Ser du ikke resultater av den harde treningen din?

Her er ekspertenes 9 beste tips til fremgang og motivasjon.

SER IKKE RESULTATER: Det kan være flere årsaker til at du ikke ser resultater av trening din. Kanskje kroppen rett og slett trenger en pause? FOTO: NTB Scanpix
SER IKKE RESULTATER: Det kan være flere årsaker til at du ikke ser resultater av trening din. Kanskje kroppen rett og slett trenger en pause? FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Det er mange grunner til at treningsfremgangen kan utebli, men uansett hva det er er det selvsagt superfrustrerende når tårer, blod og svette ikke ser ut til å gi noen gevinst.

Vi har bedt et lite knippe treningseksperter fortelle oss hva de ser oftest at gjøres feil på trening, og som gjør at resultatene uteblir.

LES OGSÅ: Denne bør du bruke når du er på trening

1. Du følger ikke planen

Den aller største feilen mange av oss gjør, er ifølge personlig trener og styrkecoach Tor Erik Stavå, at treningsplanen vår ikke er gjennomførbar.

Mange legger en treningsplan der barna, kjæresten, hunden og jobben er helt glemt bort, og det ender opp med at vi gir opp fordi det ikke går opp. Dessuten er det mange som ikke har en plan i det hele tatt.

- Mange har ikke kontinuitet i treningen, enten fordi de ikke følger planen sin, eller fordi de ikke har en plan, sier han.

2. Du glemmer søvn og mat

Dessuten er det mange som glemmer alt som skjer utenfor treningssenteret. Du må spise riktig og sove nok for å få ordentlig utbytte av treningen.

- Mange spiser for lite og trener for mye. I teorien skal man jo gå ned i vekt og øke muskelmasse av det, men det som skjer er at du får et for stort underskudd. Det som skjer igjen da er at du får en for høy total mengde stress i kroppen, som vil bremse opp fettforbrenning og muskelvekst.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer