Ta sexlivet på alvor:

- Sex er en undervurdert kilde til energi for godt voksne

- Det rare er at mange ikke klarer å forholde seg til sin egen kropp og seksualitet, selv ikke i vårt egen hjem, på en naturlig måte.

BLUFERDIG: Eldre generasjoner er litt unnskyldt om de synes det er vanskelig å snakke om sex, siden det ikke var vanlig før i tiden, skriver vår spaltist. Foto: Shutterstock/ NTB Scanpix
BLUFERDIG: Eldre generasjoner er litt unnskyldt om de synes det er vanskelig å snakke om sex, siden det ikke var vanlig før i tiden, skriver vår spaltist. Foto: Shutterstock/ NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

Følg oss på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

(Vi.no): Sex er like vanlig som å spise og sove, pleier jeg å si. Fra vi er født, har vi en sterk seksualitet, og den er en flott kilde til liv og energi så lenge vi lever, og ikke er syke eller skadet i seksuallivet.

Seksualitet er både ømhet og intimitet, glede og berøring, kyssing, orgasme, lek og alvor i nær kontakt med hverandre. Mange godt voksne samlivspartnere sliter med å snakke om sin seksualitet på hjemmebane. Vi lever i et sexifisert samfunn i dag, og får sex fra mediene, tv og film døgnet rundt, men det rare er at mange ikke klarer å forholde seg til sin egen kropp og seksualitet, selv ikke i vårt egen hjem, på en naturlig måte.

Forskjell på kvinner og menn

Nå er den godt voksne og eldre generasjon litt unnskyldt. For det var ikke vanlig å snakke om sex for 50 år siden og tidligere. Det satte først riktig fart etter 1970, med kvinnenes frigjøring. Naturlig bluferdighet er fint, men taushet og uvilje mot å snakke om kropp og sex gjør det ofte vanskelig for samlivspartnere på hjemmebane.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer