Alkohol og følelser:

Sexy og sint, eller søvnig og selvsikker?

Ikke la alkoholen bestemme hvordan du skal føle deg.

ALKOHOL OG FØLELSER: Visste du at humøret ditt påvirkes av hvilken type alkohol du drikker? FOTO: NTB Scanpix
ALKOHOL OG FØLELSER: Visste du at humøret ditt påvirkes av hvilken type alkohol du drikker? FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Jule- og nyttårsfeiringen står for døren. Snart hever vi glassene våre og skåler for at svoren ble passe sprø i år også, for at Disney-musene fikk ferdig Askepotts kjole, og for at vi for én gangs skyld husket å ta på tynnstrømpebuksa før vi lakket neglene.

Men visste du at innholdet i glasset ditt kan være helt avgjørende for hvordan du kommer til å føle deg resten av kvelden? (For ikke å snakke om dagen derpå?)

Nylig publiserte British Medical Journal en forskningsrapport som viser at ulike typer alkohol også fører til ulike typer følelser. Brennevin, for eksempel, fikk deltakerne til å føle seg mer energiske, selvsikre og sexy, men var også soleklart verstingen når det gjaldt å fremprovosere følelser som sinne, kvalme og tristhet. Rødvin, derimot, gjorde deltakerne mer avslappet, men scoret også høyest på søvndysseskalaen.

LES OGSÅ: - Det vanskeligste med å ta avstand fra alkohol er at invitasjonene til sosiale hendelser slutter å komme

Same procedure as last year, Miss Sophie?

En av forfatterne bak forskningsrapporten, Alisha Davies, leder for forskning og utvikling ved Public Health Wales, sier i et intervju til nettsiden Popular Science at det er viktig å belyse de negative følelsene forbundet med alkohol, ikke bare de positive.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer