Prolaps

Sigrid (27) fikk prolaps i ryggen etter en treningsøkt

- Jeg brukte 30.000 kroner på behandlinger i løpet av ett år.

FIKK PROLAPS: Etter at Sigrid (27) fikk problemer med ryggen, måtte hun finne en treningsmåte som gjorde henne sterkere.  Foto: Astrid Waller
FIKK PROLAPS: Etter at Sigrid (27) fikk problemer med ryggen, måtte hun finne en treningsmåte som gjorde henne sterkere. Foto: Astrid Waller Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

KK.NO: - Jeg lå med en vekt på magen, og løftet rumpa opp fra gulvet, da jeg plutselig kjente at noe skjedde i ryggen min, forteller Sigrid Schei Lorentzen (27) til KK Sporty.

I en større reportasje, forteller hun om ryggproblemene hun siden har hatt - og hvordan hun har forsøkt å finne den riktige treningen for å bli bedre. 

LES OGSÅ: Sov deg til en bedre rygg

Fikk prolaps

Sigrid fikk store smerter etter styrkeøvelsen hun gjorde, men skjønte ikke hva det var før det hadde gått en stund.

– Da startet jeg med behandling hos en naprapat som tidlig anbefalte meg å ta en MR-undersøkelse. Men det tok dessverre et helt år før jeg fikk gjort det, forteller hun. 

Undersøkelsen viste at Sigrid hadde en liten prolaps.

Hvordan fant du ut at du kunne trene deg frisk?

– Jeg fikk et tips fra naprapaten min om at jeg burde styrke ryggen. Flere sa til meg at styrketreningen og løpingen måtte vente, men jeg fikk beskjed om å holde meg i bevegelse ved å gå masse.

- Jeg tror jeg brukte rundt 30.000 kroner på behandlinger i løpet av ett år. Det var da jeg tenkte at dette måtte jeg kunne klare selv, sier hun.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer