Ned i vekt

Silje gikk ned 50 kg: - Mindre komfortabel i bikini nå enn før

– Jeg har aldri hatt et dårlig selvbilde fordi jeg var stor. Jeg kjøpte klær som passet meg, pyntet meg og hadde et aktivt sosialt liv.

NED I VEKT: Store helseproblemer motiverte Silje til å gjøre endringer i kostholdet sitt. FOTO: Privat
NED I VEKT: Store helseproblemer motiverte Silje til å gjøre endringer i kostholdet sitt. FOTO: Privat Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mange av oss tenker at om vi bare går ned x antall kilo, så vil vi bli så mye lykkeligere. Men kan vi virkelig måle lykken i antall kilo på badevekta?

Nei, mener tobarnsmor Silje Gangnes (35), som på bare ett års tid gikk ned rundt 50 kilo.

Silje har endometriose, en tilstand hvor vev som ligner livmorslimhinnen vokser utenfor livmorhulen. Tilstanden førte til at hun i mange år slet med kraftige menslignende smerter.

For å få bukt med smertene har Silje prøvd det meste; hun har blant annet hatt tre operasjoner for endometriose og endte til slutt med å fjerne livmoren helt. De sterke smertene ble imidlertid ikke borte.

Raste ned i vekt

En dag fikk hun nyss om at enkelte kvinner med endometriose har følt seg bedre etter at de gikk over til et lavkarbokosthold. Litt spontant bestemte hun seg for å prøve, og oppdaget til sin store glede at hun raskt ble mye bedre.

– Tidligere var det så ille at jeg måtte ligge i fosterstilling med ekstreme menssmerter, det var litt som en fødsel egentlig. Smertene har ikke blitt helt borte, men nå har jeg kanskje vondt en gang hver tredje måned. Jeg hadde også en del migrene før, den har nesten også blitt helt borte, sier hun.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer