Ms

Siri snakker med ufrivillig utenlandsk aksent

Siri (40) har MS. Det siste kraftige attakket har medført et svært sjeldent syndrom. Når Siri snakker er det med tydelig utenlandsk aksent - selv om hun er helt norsk.

MS: Siri har MS og etter et kraftig anfall fikk hun et sjeldent syndrom, der hun snakker med ufrivillig utenlandsk aksent.           Foto: Merete Sillesen
MS: Siri har MS og etter et kraftig anfall fikk hun et sjeldent syndrom, der hun snakker med ufrivillig utenlandsk aksent. Foto: Merete Sillesen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Siri Horvei Angelsnes (40) fikk diagnosen MS i 2009. Etter et kraftig attakk i 2014 opplevde hun at språket forsvant, for så å komme tilbake - med utenlansk aksent.

Mens datteren Ellie (11) er på skolen, har Siri tatt veien fra Drøbak til Oslo for å møte KK.no. 

– Jeg kommer ikke til å se på deg når jeg snakker, er det første Siri sier, etter at vi har hilst på hverandre. 

– Jeg må bruke all min energi og konsentrasjon på selve snakkingen, så da blir det for vanskelig med blikkontakt i tillegg.

Når brunetten Siri snakker, tror alle som ikke kjenner henne at hun er utlending. For meg høres hun fransk ut, eller kanskje italiensk.

– Ja, i dag er en god dag. Andre dager høres jeg ut som om jeg er fra Øst-Europa, sier Siri og forklarer at hun opplever at folk behandler henne ulikt etter hvilken aksent hun har.

– Når det høres ut som om jeg er fra Sør-Europa, er alle vennlige og hjelpsomme. Det er verre når jeg høres østeuropeisk ut, sier hun.

Siri har likevel evnen til å se positivt på tilværelsen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer