Mage

Sitronvanntrikset bedrer fordøyelsen

Har vært brukt i tusener av år, så vel verdt å prøve. Aldri mer oppblåst mage!

MAGEKRØLL: Et enkelt triks kan lette problemer med oppblåsthet og forstoppelse. Foto: Colourbox
MAGEKRØLL: Et enkelt triks kan lette problemer med oppblåsthet og forstoppelse. Foto: Colourbox Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Ingenting er så bra som når fordøyelsen er helt super. Ingen forstoppelser, ingen oppblåst mage.

Dessverre er dette ikke reelt for mange av oss. Å ha en fordøyelse du kan stille klokka etter er de færreste forunt.

LES OGSÅ: Helsedrikken stjernene er ville etter

Dersom du er en av dem som plages av forstoppelse eller oppblåsthet, er det vel verdt å prøve et enkelt triks som er blitt brukt i tusener av år. Det dreier seg om en morgenrutine som er svært lett å innarbeide, som tar null tid, og krever lite forberedelser.

Så slapp av, trikset dreier seg ikke om å lage hjemmelaget gulrotjuice med alfalfaspirer, eller drikke avkok av japansk tang. Neida, alt du trenger å gjøre er å sørge for å ha sitroner i kjøleskapet, eller en flaske med ren sitronsaft, hvis du synes det er enklere.

LES OGSÅ: Vi avkrefter magemytene

Varmt sitronvann gjør susen

Når du står opp om morgenen skal du straks ta et glass varmt vann, og ha i 5-6 dråper sitron (omtrent en teskje). Du kan velge selv om du vil koke vannet og så ha oppi kaldt vann til det blir en drikkbar temperatur, eller bare bruke varmtvann fra springen (da må du vite at vannet er drikkbart selv ved lunkne temperaturer, så aller tryggest er du om du bruker kokt vann).

Du skal altså drikke sitronvannet på tom mage, før du har spist frokost eller tatt den første kaffekoppen. Så tar du morgenstellet, og deretter spiser du frokost som vanlig.

Det varme sitronvannet har den egenskapen at det får fart på fordøyelsen din. Sitronsaften fungerer som en mild detox, og hjelper til å få skylt ut avfallsstoffer, og redusere oppblåsthet.

Vannet skal være varmt for å få best mulig effekt, siden varm væske tas fortere opp enn kald væske (da bruker kroppen tid på å få væsken kroppstemperert). Sitronsaften hjelper dessuten leveren til å produsere galle, som er viktig for å skille ut farlige stoffer og avfallsttoffer gjennom fordøyelsen.

LES OGSÅ: De beste mageøvelsene

Verdt å prøve

Å drikke varmt sitronvann om morgenen er en viktig del av ayurveda. Ayurveda (som betyr «læren om livet») er indisk medisin som er utviklet for 7000 år siden, og omhandler medisinsk behandling, alternativ behandling, massasje med ulike oljeblandinger med urter og krydder, og yoga. Det er ikke sikkert ayurveda er noe for deg, men akkurat trikset med å starte dagen med varmt sitronvann er vel verdt å prøve.

Å få i deg mer frukt er uansett en god idé, for det er ikke tull at fem om dagen er bra for deg. Les hvordan du lettere kan få i deg nok frukt i denne artikkelen.


EFFEKTIV DETOX: Sitronsaft gjør susen for fordøyelsen. Foto: Colourbox
EFFEKTIV DETOX: Sitronsaft gjør susen for fordøyelsen. Foto: Colourbox Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer