Hvile

Siw ble sengeliggende i flere år etter en periode med skyhøyt tempo og minimalt med pustepauser

Nå har hun skrevet bok om viktigheten av å hvile.

STRESS: - Det er viktig å skjønne at hvilestund også bør settes i kalenderen på lik linje som alle andre aktiviteter, sier Siw til KK. FOTO: Ingvild Jørve
STRESS: - Det er viktig å skjønne at hvilestund også bør settes i kalenderen på lik linje som alle andre aktiviteter, sier Siw til KK. FOTO: Ingvild Jørve Vis mer
Publisert

Forfatter Siw Aduvill har skrevet en bok om kunsten å hvile - på ordentlig. Hun synes altfor mange avisartikler formidler hvor farlig stress er for deg - og at den type skremmende informasjon bidrar til at vi føler oss bare mer stressa.

Hun beskriver samfunnet i dag som svært travelt. Har man mye å gjøre og planer hver dag har man på en måte lykkes i livet. «Alt vi vinner ved å la være» er undertittelen på boka. Men hva mener hun egentlig med det?

- Mange mennesker kjenner seg urolige hele tiden. Den indre turtelleren er for høy, og vi er livredd for å gå glipp av ting - både jobb og privat. Jeg tror mange kjenner seg igjen i at det er vanskelig å takke nei, men det er viktig å skjønne at hvilestund også bør settes i kalenderen på lik linje som alle andre aktiviteter, sier Aduvill til KK.

Gikk på veggen

Hun har nemlig selv fått erfart hva som kan skje med kroppen om hun aldri lytter - men heller bare kjører på og deltar på alt som dukker opp. I flere år var det bare moro, men plutselig sa det stopp.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer